Menu
in

Economist suedez: Imigranții români contribuie la economiile țărilor vestice

Imigranții români și bulgari contribuie mai mult decât cheltuiesc la economiile țărilor vest-europene, în special în Marea Britanie și Irlanda, a declarat un economist suedez.

Joakim Ruist, cercetător la Universitatea din Gothenburg, a făcut calcule precise pentru Suedia, unde românii și bulgarii au avut drept de muncă încă de la aderarea la UE, din 2007 și a estimat costurile pentru alte 14 state membre UE.



„Descoperirile mele arată, în mod clar, că temerile care sunt în prezent, exprimate în țările europene care au ridicat restricțiile pentru România și Bulgaria, cum că cetățenii acestora sunt o povară asupra sistemelor de beneficii, sunt nefondate“, a declarat Ruist, potrivit eubusiness.com.

În Suedia, una dintre țările cele mai generoase ale UE în privința imigranților, bulgarii și românii contribuie la stat cu 30 de procente mai mult decat consumă, potrivit economistului.

Parlamentar britanic: Cameron este ridicol, imigranții nu vin aici doar pentru beneficii

Potrivit cercetătorului, Marea Britanie și Irlanda se numără printre țările care beneficiază cel mai mult imigrația din UE, deoarece au o limbă bine cunoscută și “sectoare ale protecției sociale mai reduse”.

Economia britanică este în pericol din cauza campaniilor împotriva imigranților

Studiul a folosit un eșantion de o cincime din 10.000 de bulgari și români care trăiau în Suedia, la sfârșitul anului 2011, potrivit eubusiness.com.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version