in

Emma Răducanu: „Părinții mei m-au învățat să am standarde ridicate”

Jucătoarea de tenis Emma Răducanu, câștigătoarea US Open, a declarat într-un interviu pentru WTA Insider că standardele insuflate de părinții săi au ajutat-o în carieră, pentru că încearcă în fiecare zi să fie la potențial maxim.

Răducanu, sportivă cu tată român și mamă chinezoaică, ocupă acum locul 23 WTA, după ce săptămâna trecută era pe 150.

„Lucrul pe care m-au învățat părinții mei fiind foarte critici este că am așteptări foarte mari de la mine și standarde ridicate. Cred că acesta este un lucru bun în general, dar poate și uneori și dăunător, pentru că aștepți atât de mult de la tine și vrei să fii perfectă, dar este imposibil să fii perfectă. Cred că am nevoie să îmbunătățesc acest aspect, să mă mai relaxez. Însă sunt de părere că aceste standarde și etica de muncă pe care mi le-au insuflat din trecutul lor categoric m-au ajutat pentru că mă solicit la maxim de fiecare dată când intru pe teren. În fiecare zi încerc să maximizez ce am și să îmi maximizez potențialul”, a spus Răducanu, potrivit stiripesurse.ro.

La câteva zile după ce a câștigat trofeul US Open, britanica spune că se simte minunat. „Tot ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost distractiv și emoționant. Am fost foarte ocupată, dar nu mă pot plânge deloc pentru că m-am simțit extraordinar la New York. Am avut câteva oportunități extraordinare și sunt recunoscătoare că pot face lucrurile pe care le-am făcut. Sunt foarte fericită”.

Cristian Tudor Popescu spune despre Emma Răducanu că nu este româncă: „N-are nicio treabă cu noi”

Sportiva a vorbit și despre cum a fost să participe la talk show-uri și mai ales la Met Gala după US Open: „Cred că este foarte ‘cool’ să pot întâlni și să interacționez cu oameni din diverse domenii. La Met Gala toți sunt atât de experimentați și au atât de multe realizări, a fost ‘cool’ să ascult perspectiva lor despre lucruri. A fost o experiență revelatoare. Nimic nu mă intimidează prea tare. Însă a fost amuzant pentru că eram mai emoționată când am așteptat să fiu fotografiată la Met decât când am intrat pe Ashe. Pentru că a fost o experiență atât de diferită”.

„M-am confruntat cu multă adversitate”

Întrebată cum crede că a reușit să devină prima sportivă câștigătoare a unui turneu major după ce a jucat în calificări, ea a răspuns râzând: „Îmi era foame”.


Răducanu a declarat că deși nu a pierdut niciun set tot turneul, meciurile au fost echilibrate. „Am jucat un tenis foarte bun împotriva unor adversare extrem de dificile și m-am confruntat cu multă adversitate, în ciuda faptului că nu am pierdut niciun set. Acele seturi ar fi putut să se termine oricum, multe, pentru că au fost meciuri foarte strânse”.

Emma Răducanu a menționat că noaptea de după triumful de la turneul de la New York a fost probabil „cea mai specială” pe care a trăit-o vreodată. „Cel mai mult prețuiesc momentele petrecute cu echipa mea după victoria de la grand slam. Cred că aceea a fost probabil cea mai specială noapte trăită vreodată, când reflectam și vorbeam despre ultimele trei săptămâni, despre călătorie, și a fost un moment foarte frumos”, a afirmat ea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Britanicii vor renunța la sistemul metric și vor reveni la cel imperial (livre și uncii)

Britanicii vor renunța la sistemul metric și vor reveni la cel imperial (livre și uncii)

„Marea Britanie va trebui să își mute capitala”. Londra, amenințată de inundații severe din cauza schimbărilor climatice

„Marea Britanie va trebui să își mute capitala”. Londra, amenințată de inundații severe din cauza schimbărilor climatice