in

Englezii sunt speriați că românii ar putea să o „fure” pe Emma Răducanu

Englezii sunt speriați că românii ar putea să o „fure” pe Emma Răducanu

Presa britanică relatează despre cum românii ar putea să o „fure” pe Emma Răducanu, pentru ca jucătoarea de tenis britanică să evolueze pentru echipa României de Fed Cup.

După ce campioana de la US Open a fost primită ca o regină la Transylvania Open, Emma a fost adoptată definitiv de suporterii români, după discursul ei fermecător în limba română, scrie Adevărul.

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a venit, la Cluj, reprezentând Marea Britanie, dar poate pleca de aici cu gândul de a evolua, pe viitor, pentru România.

„The Guardian“ a remarcat că Emma a fost impresionată, nu doar de țara în care s-a născut tatăl ei, Ion, dar și cât de bine a fost primită de celelalte românce, care s-au înscris la turneul găzduit la Cluj. 

„Răducanu a vorbit despre cum jucătoarele române – mai numeroase decât cele britanice în circuit – au fost prietenoase și au luat-o sub aripa lor“, scriu cei de la „The Guardian“.

Emma Răducanu, primul interviu în limba română la Transylvania Open

Publicația britanică a citat și o declarație dată de Ana Bogdan (106 WTA), adversara Emmei Răducanu din optimile Transylvania Open, în care aceasta o invită, practic, pe britanică să joace pentru România!


„Dacă vrea să joace pentru echipa României de Fed Cup, e mai mult decât binevenită. Ea s-a născut în Canada, dar a crescut în Marea Britanie. E uimitor, înțeleg că vorbește și limba chineză. Stie și câteva cuvinte în română. E destul de dulce și are un accent dulce. I-am admirat concentrarea, jocul de picioare, loviturile și felul în care s-a comportat. Acel zâmbet și acea inocență de pe chipul ei, asta era cheia. A fost o inspirație pentru mine şi pentru multe fete de acolo. Într-un fel, în acea finală (n.r. – de la US Open), mă așteptam să câștige. Pentru că jocul ei e uimitor. Loviturile ei sunt foarte bune și profunde, solide și puternice“, a spus Ana Bogdan

Includerea Emmei Răducanu în echipa României de tenis feminin e, deocamdată, doar o speculație de presă. Cu toate acestea, dacă britanica de 18 ani își va dori să joace pentru România, există multiple exemple de jucătoare născute din părinți dintr-o țară care, ulterior, au reprezentat altă țară, una de adopție.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

regina elisabeta

Îngrijorări la Palatul Buckingham: Harry, chemat acasă să o vadă pe Regina Elisabeta II „până nu e prea TÂRZIU”

florin marin

Florin Marin l-a uitat pe englezul Clements. Se iubește cu un spaniol bogat: „Îmi plătește vacanțele”