in

Europarlamentar USR-PLUS, revoltat că românii trebuie să plătească o taxă pentru a munci în Marea Britanie. Alți europeni sunt scutiți

Românii plătesc o taxă pentru a munci temporar în Marea Britanie care nu este aplicată și la muncitori sezonieri din alte state ale Uniunii Europene, spune europarlamentarul USR-PLUS Dragoș Pîslaru, fost ministru al muncii în guvernul Cioloș.

„Site-ul guvernului britanic a fost actualizat zilele trecute cu informația relativă la obținerea vizei pentru muncitorii sezonieri. Nimic ieșit din comun până aici. Dar imediat ce ajungi la paragraful referitor la taxe, îți sare în ochi un detaliu: o reducere de 55 de lire pentru cetățenii anumitor state. Ei bine, România nu se află pe acea listă, ceea ce înseamnă că cetățenii români vor plăti cu 55 de lire mai mult decât polonezii, spaniolii sau croații dacă își doresc să devină muncitori sezonieri în Regatul Unit”, scrie acesta pe Facebook, citat de HotNews.

Cât plătesc românii pentru vizele de intrare în Marea Britanie. Incredibil câte lire trebuie să scoată din buzunar un muncitor

Pîslaru spune că s-a adresat deja Consulatului României din Londra, ministrului britanic al Muncii și a înaintat o întrebare scrisă Comisiei Europene.

„Voi verifica informația cu ministrul Aurescu, urmând să revin aici cu clarificări imediat ce aflăm care este, de fapt, motivul pentru care românii trebuie să plătească, astăzi, 55 de lire mai mult decât alți cetățeni europeni pentru același serviciu”, a adăugat acesta.

„Nu trebuie să acceptăm astfel de măsuri, la prima vedere clar discriminatorii, mai ales în contextul în care muncitorii românii sunt un aport substanțial pentru economia britanică. Ei mențin în viață sectoare importante, iar în timpul pandemiei mulți au fost în prima linie de risc. Felul în care sunt răsplătiți acum nu este tocmai cel mai corect”, a mai scris pe Facebook europarlamentarul român.


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ce a pățit o cumpărătoare într-un magazin românesc din Anglia: „Te-ai șters la nas cu mâna goală… împrăștii mucozitățile pe mâncarea altora”

17 români din Marea Britanie, beneficiari ai programului Diaspora ReSTART