Menu
in

Europarlamentarul conservator Sajjad Karim: „Îmi cer scuze pentru limbajul folosit de UKIP în campania electorală”

Ambasadorul României în Marea Britanie, dr. Ion Jinga, s-a întâlnit, pe 1 iunie, cu mai multe oficialități din Chester și Liverpool, printre care și europarlamentarii conservatori dr. Sajjad Karim, aflat la cel de-al treilea mandat în Parlamentul European, și Graham Evans.

Dr. Sajjad Karim și-a cerut scuze pentru campania defăimătoare la adresa românilor: „Îmi cer scuze pentru limbajul folosit de UKIP în campania electorală, care a adus deservicii atât României, cât şi Marii Britanii. România este un prieten vechi şi constant al UK”.



În vizita sa, ambasadorul României a fost însoţit de către dr. Mihai Delcea, şeful Biroului Consular Edinburgh şi Viorel Raducănescu, consulul onorific român în districtele Merseyside, Cheshire, Derbyshire, Staffordshire şi  Nottinghamshire.

Vizita a avut loc în contextul în care autorităţile locale din zonă, mediul de afaceri şi o parte semnificativă a spectrului politic sunt preocupaţi de ascensiunea ideilor populiste şi naţionaliste, cu efecte vizibile în unele manifestări împotriva străinilor, îndeosebi a celor veniţi din Europa de est.

Cu această ocazie a fost lansat site-ul Romania Gateway, ocazie cu care eurodeputatul conservator Sajjad Karim a arătat că este în interesul comunităţilor de afaceri românești și britanice să folosească din plin oportunităţile oferite de Uniunea Europeană, „care nu poate să existe fără mobilitatea forţei de muncă”.

Romania Gateway va fi folosit pentru identificarea de proiecte comune cu parteneri din judeţele Galaţi, Brăila, Tulcea, Argeş, Vâlcea şi Arad.

Farage: „Am o problemă cu România”

Pentru a efectua propriile evaluări asupra potenţialului de cooperare, urmează ca membri ai Consiliului Chestshire să participe la  misiuni de prospectare în România şi să interacţioneze direct  cu autorităţile locale române.

Într-un articol publicat pe blog-ul Huffington Post imediat după vizită, ambasadorul României a menționat:

Numele antic de Chester a fost «Deva». Deva este numele unui oraș românesc din Transilvania și acest lucru nu este o coincidență. Chester a fost fondat ca un fort roman cu numele Deva VICTRIX, în anul 79, de Legiunea II Augusta.”

„În 88 d.Hr., Împăratul Domițian a trimis Legiunea II Augusta pe cursul inferior al Dunării, la granița Regatului Dacia (azi România). După cucerirea Daciei, în 106, Legiunea II Augusta a avut garnizoana la Deva, România. În vechea limbă dacă, «Dava» înseamnă «cetate».”

„Am fost întotdeauna fascinat de istorie, pentru că dacă știm trecutul, putem înțelege prezentul și în cele din urmă să anticipăm viitorul. În vechea zonă a docurilor din Liverpool (frumosul oraș al Beatles-ilor), alături de monumente impresionante dedicate celor care și-au dat viața pentru libertate, în timpul bătăliei de la Oceanul Atlantic, este și Legacy Sculpture, ce comemorează emigranții care au plecat din Liverpool spre lumea nouă.”

Farage continuă replicile rasiste: Londonezii trebuie să fie îngrijorați dacă au vecini din România

„Se estimează că aproximativ nouă milioane de oameni au emigrat prin acest port, mulți dintre ei fiind britanici (…) Când se vorbește despre libera circulație a persoanelor în cadrul UE, unii oameni uită trecutul. O vizită la Liverpool i-ar putea ajuta reîmprospătarea memoriei.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version