in

Fermierii britanici vor lucrători români. Ambasadorul României la Londra: „Nu încurajăm mișcarea oamenilor”

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că are semnale că fermierii britanici ar avea nevoie de muncitori sezonieri, numai că, deocamdată, în condițiile pandemiei de coronavirus și ale controverselor generate de plecarea muncitorilor români în Germania, n-ar vrea să implice statul român în asemenea discuții.

Pe viitor, diplomatul nu exclude o eventuală înțelegere bilaterală pe această temă, potrivit stiripesurse.ro.

„Am primit diverse semnale, și din Scoția, și din partea de sud a Marii Britanii, în care e vorba mai ales de nevoia de muncitori sezonieri care să se ocupe de cules recolte.

E un anumit tip de îngrijorare, mai ales în zona de agricultură din Marea Britanie față de ceea ce va însemna lipsa de forță de muncă.

Eu n-am dorit până în momentul de față să implicăm statul român într-un asemenea dialog, pentru că mi se pare că lucrurile trebuie să se așeze pe un făgaș normal și să vedem pe viitor cum ele pot fi organizate și în beneficiul muncitorilor români, și în beneficiul economic, însă acum mi se pare prematur și vedeți ce reacții de polarizare a generat toată povestea cu transferul forței de muncă din Germania.

Cred că în momentul de față trebuie să ne ferim să încurajăm mișcarea unui număr important de oameni dintr-o parte în alta. Ceea ce va fi în viitor vom vedea”, a declarat pentru Digi24 ambasadorul Marii Britanii la Londra, Dan Mihalache.


Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Izolarea în case ar putea salva demografia. Creşte natalitatea după pandemie?

S-a întors din Marea Britanie și a fugit de două ori din carantină: arestat la Zalău