in

Fermierul englez a recunoscut: A plătit 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de români la muncă

Anthony Gardiner, un fermier din Marea Britanie, recunoaște că a plătit 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de muncitori români.

Românii au ajuns în Marea Britanie grație unui zbor charter organizat cu ajutorul companiei Titan Airways.

Conform Daily Mail, citat de Observator.tv, Gardiner a precizat că a recurs la acest gest din cauza numărului mic de britanici care s-au înscris pentru a ajuta la culesul de legume și fructe.

Mai mult de 32.000 de britanici s-au înscris pentru a participa la culesul de legume și fructe, dar numai 4.000 au ajuns să dea interviu pentru a fi angajați.

Motivele invocate pentru care britanicii au refuzat să se înscrie au fost durata scurtă a contractului sau zona îndepărtată în care se află terenurile unde ar fi urmat să se lucreze.

Atunci, afaceristul britanic și-a dat seama că are nevoie de muncitorii români cu experiență și a cheltuit în jur de 40.000 de lire sterline pentru a aduce 150 de muncitori români.


Românii au ajuns cu avionul pe aeroportul din Stansted, iar de acolo au fost preluați de mai multe autocare.

Muncitorii români sunt considerați de o importanță vitală mai ales că experiența lor îi poate ajuta pe tinerii britanici angajați de curând să acționeze eficient.

Gardiner a precizat că se așteaptă ca ferma pe care o conduce să ajungă să se bazeze în proporție de 60% pe muncitori sezonieri britanici, dar a precizat că are mare nevoie de muncitori din alte state „pentru că nu te poți baza în afacerea ta numai pe debutanți. Ai mare nevoie de muncitori cu experiența și care știu cu exactitate ce să facă pe teren”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Încă 847 de morți în Marea Britanie din cauza coronavirusului. 30 dintre decedați nu aveau alte probleme de sănătate

Mii de britanici au respins ofertele de muncă în ferme. Mai puțin de 20% dintre cei care au aplicat au fost dispuși să lucreze