in

Fostul diacon al Parohiei românești din centrul Londrei a murit. Avea doar 35 de ani

Marți, 9 martie 2021, a trecut la cele veșnice, la numai 35 de ani, preotul Mihail Cătălin Boşomoiu de la Parohia Ungureni din Protoieria Titu, anunță Arhiepiscopia Târgoviștei, citată de Adevărul.

Potrivit Arhiepiscopiei, preotul a murit în urma unui infarct miocardic. Părintele s-a născut în ziua de 8 septembrie 1986, în Municipiul Curtea de Argeș și a urmat studiile școlii primare și gimnaziale din localitate.

A studiat la Seminarul Teologic Ortodox Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș şi, după aceea, la Facultatea de Teologie din Pitești, unde a absolvit cursurile de licență și de masterat.

A fost hirotonit diacon pe 25 noiembrie 2012, la Mânăstirea Nașterea Sf. Ioan Botezătorul din Antonești, Argeș. În perioada anilor 2012 – 2016, a slujit ca diacon la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, iar între anii 2016 – 2020, a slujit ca diacon la Parohia Sf. M.M. Gheorghe – Holborn, Londra, Marea Britanie.

Românii din Scoția au prima biserică ortodoxă, în Dundee. De Crăciun s-a oficiat prima slujbă

Mitropolitul Nifon l-a hirotonit preot, în ziua de 12 septembrie 2020, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Între anii 2020-2021, a slujit ca preot paroh la Parohia Ungureni din Protoieria Titu.

Miercuri, 10 martie 2021, părintele va fi depus în biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Ungureni, urmând ca joi, 11 martie 2021, părintele să fie dus la biserica Parohiei Cicănești I, Sat Urechești, Comuna Cicănești, Protoieria Curtea de Argeș, unde va fi săvârșită slujba de înmormântare.
Încă un român înjunghiat mortal în Anglia. Avea 43 de ani și a fost ucis pe stradă, în Birmingham

Nigel Farage se retrage din politică. Din nou… „Suntem afară din UE și nu mai există cale de întoarcere… S-a terminat”