Menu
in

Gabriela, patroană de patiserie



A lucrat mai întâi pentru o firmă englezească de catering. Apoi şi-a deschis propria firmă în acelaşi domeniu, iar acum are propria patiserie, “Gabriela’s Delice”, deschisă de curând în East Ham, la Londra. Gabriela Mihălcioiu, din Târgovişte, în Marea Britanie de 9 ani, ne povesteşte cum a ajuns să aibă propria afacere.

«În România mă ocupam de afacerea familiei mele. Mergea destul de bine, dar ştiam că pot mai mult. Împreuna că soţul meu am decis să venim în Marea Britanie şi să o luăm de la zero aici. Sunt nouă ani de atunci. Primul meu loc de muncă în Uk a fost la o firmă englezească de catering. După numai doi ani am înfiinţat propria firmă de catering, învăţasem tot ce trebuia în acest domeniu aşa că am vrut să fiu propriul meu stăpân. Am organizat meeting-uri pentru firme ca Siemens, National Gread Nuttal etc. Evident, lucrurile au mers mult mai bine decât în România. M-am gândit apoi la o afacere”, îşi aminteşte Gabriela.

Un vis implinit

De mică Gabriela a fost pasionată de arta cofetăriei. Îşi aduce aminte cu plăcere cu cât interes se uita la emisiunile dedicate cofetarilor şi cât de mult îi plăcea să decoreze torturile făcute de mama ei. «Lucrurile mergeau destul de bine cu firma de catering, dar nu am vrut să mă plafonez. Cum de mică am avut o afinitate pentru arta cofetărie, pentru că este vorba despre o artă, am hotărât să îmi deschid o cofetărie care are cele mai multe produse, produse cu specific românesc. Pentru mine, “Gabriela’s Delice” este un vis împlinit.»

La “Gabriela’s Delice” se creează, aşa cum spune Gabriela, o paletă originală de dulciuri.

«Îmi dedic mare parte din timpul meu zilnic acestei cofetării. Nu regret că fac acest lucru, mai ales că fac totul cu multă pasiune. Cele mai multe dintre produsele noastre sunt româneşti şi ne lăudăm cu faptul că, din respect pentru clientela patiseriei, folosim întotdeauna produse proaspete, de cea mai bună calitate.»

Patru angajaţi

«Afacerea merge bine, suntem în curs de dezvoltare. În cele aproximativ patru luni de când am deschis această afacere, ne-am câştigat destui clienţi. Sunt o fire destul de încrezătoare şi continuu să mă lupt pentru a câştiga un loc fruntaş pe piaţa din Marea Britanie.

Am patru angajaţi atent aleşi de mine, trei dintre ei fiind cofetari. Suntem o echipă, suntem toţi români şi încercăm să facem totul cât mai bine. Ştim că doar aşa clienţii se vor mai întoarce şi a doua oară la noi şi ne vor recomanda şi prietenilor şi cunosştineţelor lor. Trebuie să îţi respecţi meseria pentru că doar aşa te respecţi pe tine.»

“Gabriela’s Delice” avem produse pentru toate genurile de evenimente: «Organizăm mese festive, meeting-uri. Facem prăjituri dintre cele mai variate, torturi pentru nunţi, botezuri, aniversări şi alte evenimente, chiar şi colive sau colaci.

Ne adresăm publicului larg, români, englezi dar şi altor naţionalităţi. Suntem deschisi la tot ce este nou şi ne adaptăm plăcerii pentru dulce a fiecărui client.»

Planuri de viitor

Gabriela Mihălcioiu este încrezătoare că lucrurile vor merge foarte bine şi că pasiunea ei pentru arta cofetăriei dar şi puterea ei de muncă o vor ajuta să extindă la un moment dat afacerea pe care a început-o.

«Ca oricine persoană care începe o afacere, am de gând să nu mă opresc aici, să nu mă mulţumesc cu ce am în acest moment. Vreau să mă extind în timp şi cred că cu foarte multă muncă şi mai ales cu pasiune pentru ceea ce fac, voi reuşi. Am alături de mine oameni extraordinari, adevăraţi profesionişti în domeniu. Cât despre promovare, pentru că în orice început este nevoie şi de foarte multă promovare, altfel degeaba eşti bun dacă lumea nu a auzit de tine, voi încerca să îmi promovez produsele la restaurante, cafenele, firme de catering. Încet-încet am convingerea că lumea va auzi de noi şi stiu că o dată ce vor gusta din produsele noastre ne vor deveni clienţi fideli.»

Comenzile pentru produsele “Gabriela’s Delice” se pot face la sediul firmei, la telefon sau prin email. «Suntem prompţi, deţinem chiar şi un van frigorific şi încercăm de fiecare dată să le facem pe plac clienţilor noştri”.

Oana Grigore

 

 

Gabriela’s Delice

Barking Road 434,

East Ham, London, E6 2SA.

Tel: 020 84705487

Mob: 0787 5192244

gab3mih@yahoo.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version