in

Influencer român din Londra, înșelat pe Internet: „Am plătit unei femei 2.000 de lire sterline pentru un transplant de rinichi”

Influencer român din Londra, înșelat pe Internet: „Am plătit unei femei 2.000 de lire sterline pentru un transplant de rinichi”

„I-am trimis unei femei pe care am cunoscut-o online 2.000 de lire sterline să plătească pentru un transplant de rinichi, dar s-a dovedit a fi o înșelătorie”, spune Cosmin Cernica, un cunoscut influencer român care trăiește în Londra.

El a mai povestit că l-a impresionat o poveste tragică a unui follower american de pe Instagram care a spus că are nevoie urgent de bani pentru un transplant de rinichi.

Cosmin Cernica spune că a vrut să facă tot posibilul pentru a ajuta persoana respectivă.

El a fost mișcat de situația tragică a femeii și a purtat o conversație lungă cu ea pe parcursul unei seri.

„Încerc să strâng bani pentru că am niște probleme de sănătate și asigurarea mea de sănătate nu va acoperi totul – am nevoie de un transplant de rinichi”, a spus femeia, după cum a explicat Cosmin, potrivit My London.

„Îmi spunea că a avut un accident în urmă cu câțiva ani, iar acum rinichiul ei, singurul rinichi care-i mai rămăsese, nu mai funcționează bine. Încerca să strângă bani și se întreba dacă pot să ajut”, a mai spus românul de 28 de ani care locuiește în Chelsea.

Cosmin a spus că el și femeia au avut o „conversație drăguță”, în care ea a fost foarte politicoasă, iar el a simțit că „totul este atât de autentic”.

A cerut să discute cu apel video cu persoana care îi cerea bani

Femeia i-a cerut 2.000 de lire sterline pentru a-i acoperi cheltuielile medicale, explicând că, deși acest lucru nu va acoperi costul total, ea și mama ei strângeau fonduri din mai multe surse pentru.

Cosmin i-a cerut să aibă un apel video – pentru a vedea că „nu e nimic de ascuns”.

A primit un apel video pe Instagram și i s-au arătat niște documente de la medici, de la asigurări, dar pe care nu a putut să le vadă prea bine. „Nu avea multe poze pe profilul ei, dar era aceeași persoană”, a spus Cosmin.

Influencer român la Londra, peste 80.000 de followeri pe Instagram. «Am transformat un hobby în business»

Însă când femeia i-a oferit lui Cosmin detaliile pentru transfer, aceasta a oferit un alt nume decât cel pe care îl folosise pe Instagram.

«Am întrebat: „De ce ai alt nume? Care este numele tău adevărat?” și ea a spus: „Acesta este numele meu, dar [transferul este pe] numele mamei mele, astfel încât să poată retrage banii și să-i adauge pe ai tăi la banii pe care îi avem deja», ar fi explicat femeia.

Contul de Instagram a fost șters imediat ce s-a făcut tranzacția

A trimis cei 2.000 de lire sterline și nu a mai auzit nimic de la acea persoană, așa că i-a trimis un mesaj pentru a o întreba dacă mama ei a primit banii.

A avut surpriza să constate că profilul respectiv dispăruse.

Cosmin i-a cerut partenerului său să încerce să vadă pagina de Instagram din contul său, crezând că a fost doar blocat, dar profilul dispăruse complet.

„M-am simțit atât de umilit, trădat și puțin naiv în același timp”, a spus el.

Experții avertizează adesea cu privire la semnele cheie ale unei escrocherii online, dar, după cum a descoperit Cosmin, acestea nu sunt întotdeauna ușor de detectat.

Gergo Varga, Content Manager la compania de prevenire a fraudei SEON, a declarat: „De obicei, escrocii online vor încerca să insufle un sentiment de urgență în victimele lor. Acest lucru poate fi realizat prin prezentarea ca o figură cu autoritate sau ca cineva care are nevoie disperată de asistență. Lucrul cheie de reținut este să nu acționați după primul instinct, ci să vă faceți timp pentru a verifica rațional detaliile.”


…Influencer român din Londra, înșelat pe Internet: „Am plătit unei femei 2.000 de lire sterline pentru un transplant de rinichi”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doar cinci zile de carantină în Anglia pentru cei testați pozitiv cu COVID

Doar cinci zile de carantină în Anglia pentru cei testați pozitiv cu COVID

Fost producător BBC, pedofil ascuns. Avea sute de fotografii și videoclipuri cu abuzuri sexuale asupra copiilor

Fost producător BBC, pedofil dovedit. Avea sute de fotografii și videoclipuri cu abuzuri sexuale asupra copiilor