Menu
in

Întâlnirea Ambasadorului României cu reprezentanţii comunităţii



La 14 iulie 2012, a avut loc o întâlnire a ES Dr Ion Jinga, Ambasadorul României la Londra, cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din Marea Britanie. Agenda discuţiilor a inclus următoarele teme : organizarea secţiilor de votare pentru referendumul care va avea loc la 29 iulie 2012; stadiul demersurilor privind ridicarea restricţiilor impuse cetăţenilor români pe piaţa muncii din Marea Britanie; imaginea României în Marea Britanie în contextul Jocurilor Olimpice de la Londra; activitatea ambasadei şi a asociaţiilor în relaţia cu comunitatea românească în perioada 2011-2012; probleme consulare.

Au participat preşedinţi şi reprezentanţi ai următoarelor asociaţii, publicaţii de limba română şi comunităţi locale din Marea Britanie : Asociaţia Română din Ţara Galilor, Asociaţia Română din Scoţia, Clubul Liberal, comunitatea românilor de la Inverness, comunitatea românilor de la Plymouth, Consulatul Onorific al României la Morpeth, Diaspora Românească, Ziarul Românesc, Fundaţia Sf. Macarie cel Mare de la Leeds, Grupul Media Români în UK şi Români în UK, London Resources Ltd., Revista online Acum, Societatea Medicală Română din Marea Britanie, Societatea Românca, Societatea Studenţilor Români de la Universitatea din Bradford, Societatea Studenţilor Români de la Universitatea Essex, Societatea Studenţilor Români de la Universitatea din Hull, Societatea Studenţilor Români de la Universitatea din York.

Ambasadorul României a prezentat reglementările privind organizarea referendumului din 29 iulie 2012. Reprezentanţii asociaţiilor au adus argumente în favoarea necesităţii suplimentării numărului de secţii de vot, în baza cărora ambasada a transmis propuneri în acest sens Ministerului Afacerilor Externe. Asociaţiile au abordat cu simţ civic participarea la constituirea secţiilor de vot şi asigurarea desfăşurării referendumului în condiţii optime.

Un al doilea subiect pe agenda de discuţii a fost menţinerea restricţiilor impuse lucrătorilor români şi bulgari pe piaţa muncii din Marea Britanie. Ataşatul pe probleme de muncă şi afaceri sociale al ambasadei a prezentat stadiul actual al demersurilor privind ridicarea restricţiilor, obiectivele de etapă şi cooperarea ambasadei cu autorităţile britanice de profil.

În contextul discuţiilor despre promovarea imaginii României în Marea Britanie, s-a vorbit despre proiectele cu care se mândreşte comunitatea românească, dar şi despre implicaţiile fenomenului infracţional care afectează imaginea comunităţii. Ambasadorul României a prezentat modul în care ambasada cooperează cu Poliţia Metropolitană şi cu autorităţile locale britanice (Westminster City Council) în scopul prevenirii şi combaterii acestui fenomen.

În continuare, ambasadorul României a făcut o prezentare a acţiunilor culturale şi de promovare a imaginii României, organizate de sau împreună cu asociaţiile româneşti în perioada 2011-2012. Reprezentanţii asociaţiilor au prezentat propuneri de proiecte, iar ambasadorul a reiterat deschiderea şi sprijinul ambasadei pentru punerea în practică a acestora.

În încheiere, şeful Secţiei consulare a ambasadei şi şeful Biroului consular de la Edinburgh au prezentat activitatea consulară. Au fost adresate mulţumiri asociaţiilor şi publicaţiilor de limba română care au contribuit la campania de diseminare a informaţiilor privind principalele categorii de servicii consulare. (sursa: Ambasada României)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version