in

Între cărți de studiu și cărți de joc



Andreea Danilov a plecat din Gura Humorului pentru a-și construi o carieră în event management în Marea Britanie. Acum e pe punctul de a termina o facultate în domeniu la Universitatea din Coventry și are și un job stabil la un cazinou local. În fiecare seară de weekend “face cărțile” la masa de poker.

Andreea a plecat la 20 de ani din România, dezamăgită de sistemul de învățământ românesc. “Nu aș vrea să fiu greșit înțeleasă… Mi-a plăcut școala, am fost atașată de colegi și mi-am iubit meru profesorii, evident cei care au meritat. Dar sistemul în sine îmi provoca repulsie. Având experiența a 12 ani de școală și având prieteni în sistemul de învățământ superior, eram puțin îngrozită de modul în care funcționau lucrurile. Eram conștientă că fără o căruță de bani nu ai cum să treci anumite examene și să obții mai târziu un job cumsecade. Cum nu vroiam să trec prin așa ceva, nu-mi permiteam și nici nu-mi doream să trăiesc într-un asemenea mediu, am decis să vin să studiez în Coventry, UK”, povestește tânăra.

Împlinirea educațională

A ajuns în Marea Britanie, la sfârșitul lui septembrie 2010, motivată și de faptul că în România nu exista o specializare în învățământul superior pe event management, domeniul în care dorește să-și dezvolte o carieră. “Am ajuns în Conventry cu așteptări foarte mari în ceea ce privește… totul. Iar acestea au fost îndeplinite în totalitate în ceea ce privește școala. Pot spune că sistemul pe care l-am descoperit aici mi-a depășit toate așteptările. Studiez Event Management, o secție care nu există în România, și sunt foarte mulțumită de cursuri, de profesori, de atmosferă. Dar mai ales de faptul că aici, în facultate, se pune foarte mult accent pe partea practică, ceea ce e extrem de util și folositor”, povestește Andreea. Școala i-a oferit și una dintre cele mai mari bucurii trăite în UK. Prima notă la facultatea din Coventry e descrisă de Andreea ca o experiență unică, ce i-a oferit un sentiment de satisfacție de nedescris.

Pe de altă parte, a descoperit repede că în Marea Britanie nu totul e roz. A avut și surprize neplăcute, în special modul în care se manifestă tineretul. “Cred că cea mai neplăcută experiență a fost prima seară în care am ieșit într-un pub. Acolo am vazut prima dată domnișoare britanice în ultimul stadiu de beție. Dincolo de acest șoc, în primele 3 luni în UK, am experimentat un amalgam de sentimente și trăiri de toate tipurile. Dar după o perioadă de integrare, ciudatul (de orice tip ar fi el) devine normalitate.”

În această colecție de trăiri, una deosebită a fost cea provocată de obținerea unui job într-un cazinou. A reușit să fie chemată la un interviu prin intermediul unei colege bulgare, care lucra acolo de un an de zile, iar după un training de câteva zile a fost angajată. “A fost una din cele mai mari realizări, în special pentru că nu mă așteptam să primesc postul, având în vedere că nu aveam experiență în domeniu, dar și pentru că îmi place jocul de poker în sine și mi se pare unul dintre cele mai inteligente și diverse”, spune Andreea. Angajatorul i-a apreciat motivația și pasiunea pentru poker.

Viața în cazino

Andreea spune că un dealer de poker e plătit cu aproximativ 6 lire pe oră, la care se adaugă tot felul de sporuri, iar munca într-un cazinou e foarte captivantă la început. Aspectul cu care te obișnuiești mai greu e legat de dependența unor jucători, care pierd sume enorme de bani seară, de seară. Însă casa nu câștigă întotdeauna…

“În august, la noi la cazinou s-a desfășurat campionatul de poker Goliath, care a bătut recordurile europene. În timpul acestuia la mesele de cash, s-au câștigat și poturi de 6000 de lire. Dar în general, cei care joacă asemenea sume sunt cei care au foarte mulți bani și joacă de mult timp”. Andreea povestește că în general clientela cazinoului e destul de diversificată. Cei mai mulți jucători de poker au între 35 și 55 de ani, dar, în ultima vreme, din ce în ce mai mulți tineri vin să-și încerce norocul. Printre aceștia și câțiva români, tineri studenți destul de cumpătați și cu ceva experiență în joc. Sumele pe care le pun la bătaie sunt de altfel destul de mici. În schimb, unii jucători, majoritatea englezi, intră la masă și cu 300 de lire și nu ezită să mai cumpere jetoane, dacă norocul nu le surâde.

Planuri de viitor

Cu toate că e pasionată de jobul actual, Andreea își dorește ca la sfârșitul facultății să înceapă să lucreze în domeniul managementului de evenimente. Fără să excludă însă ideea ca acele evenimen te să implice și turnee de poker. “Deocamdată vreau să termin facultatea, iar apoi să îmi găsesc un job mai axat pe organizarea de evenimente. Știu că aș vrea să mă ocup de concerte de muzică, turnee de poker sau chiar conferințe, dar nu m-am decis încă. Fiind un domeniu atât de vast, mi-ar plăcea să călătoresc peste tot în lume, dar niciodată nu știi unde vei ajunge. Știu că într-o bună zi o să mă întorc și acasă, pentru că dorul de familie, de natura și de locurile natale cu care eram obișnuită e destul de puternic. Dar sunt conștientă și de faptul că această reîntoarcere nu o să fie prea curând. Oricum ar fi, nu am de gând să fac niciodată ceva ce nu îmi place, ceva ce nu mă motivează”, încheie Andreea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Carnagiu în Ungaria: 14 români și-au pierdut viața

Glume proaste pe seama românilor