in

Jurnalist român cu camera ascunsă la agențiile de muncă din UKBBC a prezentat un reportaj realizat cu camera ascunsă, în care o jurnalistă din România a încercat să se angajeze prin agențiile de recrutare din Londra.

Reportajul prezintă pe larg povestea româncei care, sub acoperirea de “Self Employed” s-a angajat ca menajeră într-un hotel.

Conform regulilor din Marea Britanie, “menajeră” nu se poate încadra ca activitate de Self Employed, dar sunt agenții care ocolesc legea folosind acest statut.

Problema majoră pentru românii care abordează problema angajării în acest fel este discriminarea și lipsa drepturilor garantate pentru angajați.

Angajatorii plătesc astfel mai puțin decât salariul minim garantat de lege, nu plătesc zile libere, concedii și nici nu își asumă responsabilități prin contracte de angajare.

Discriminările provin din faptul că din punctul de vedere al agențiilor și chiar al angajatorilor, românii nu sunt chiar “cetățeni ai UE”. Există agenții care refuză românii și bulgarii chiar înainte să le verifice dreptul de a munci, pentru că preferă să nu aibă probleme.

Reportajul integral poate fi văzut AICI.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

8 români închiși pentru jaf în Marea Britanie

Tot mai multe tâlharii “românești” în UK