in

Londra: O româncă de 27 de ani joacă în două dintre filmele de Oscar

O tânără din Alba joacă în două dintre filmele distinse la ultima ediție a premiilor Oscar, scrie Adevărul.

Actrița Diana Alexandra Pocol are 27 de ani și a crescut în orașul Abrud din Munții Apuseni. Tânăra a jucat în două dintre filmele de Oscar de anul acesta: Rocketman şi Judy.

Absolventă a Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia și a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, tânăra jucat în filmul Rocketman alături de actorii Taron Egerton, Bryce Dallas Howard şi Richard Madden.

Rocketman este un film muzical biografic bazat pe viața starului britanic Elton John, regizat de Dexter Fletcher, după un scenariu scris de Lee Hall şi este intitulat după piesa lui Elton John din 1972, ”Rocket Man”. Pelicula ilustrează evoluția starului în industria muzicală prezentând și aspecte ale vieții personale.

„Sunt foarte recunoscătoare că am avut ocazia să lucrez cu astfel de oameni incredibil de talentați. A fost o experienţă uimitoare”, astfel descrie Diana Pocol perioada de filmări la pelicula Rocketman.

Actrița a jucat i rolul „Mary”, secretara lui Dick James, directorul casei de producție cu care Elton John semnează primul său contract.

Rocketman a fost distins cu Oscar pentru „Cel mai bun cântec original” pentru piesa „I’m Gonna Love Me Again”, compusă de Elton John special pentru acest film și interpretată de Taron Egerton.

Cea de-a doua peliculă de Oscar în care a jucat Diana Pocol este Judy, un film biografic despre viaţa celebrei Judy Garland.  Filmul începe în „Iarna lui 1968”, atunci când legenda showbiz-ului Judy Garland sosește la Londra pentru un turneu de cinci săptămâni, cu casa de bilete închisă, la Talk of the Town.

Diana o interpretează în film pe „tânăra Ava Gardner”. Judy a fost distins la Gala Oscar cu premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, obținut de Renée Zellweger.

Diana Alexandra Pocol a plecat în Marea Britanie la foarte scurt timp după finalizarea studiilor, unde a obținut o bursă de studiu la Academia de Muzică din Essex.

După o perioadă dificilă, în care a lucrat ca ospătăriță, a început să colaboreze cu câteva agenții mai mici din Londra. Prin intermediul acestor agenții s-au creat anumite oportunități prin care a ajuns să facă parte din distribuția filmului „Judy”, portretizând o versiune tânără a marii actrițe Ava Gardner și a interpretat rolul unuia dintre soldaţii comandantului Root (jucat de Judy Dench) în filmul „Artemis Fowl” (film regizat de Kenneth Branagh, în care mai joacă și Josh Gad).

Debutul artistic l-a făcut în ultimul an de facultate, în „Nunta lui Figaro”, cu rolul Susanna, pe scena Operei Române din Cluj, iar în paralel a avut o reprezentație pe scena Teatrului Maghiar, în rolul Eponine, din „Mizerabilii”.

A plecat în Marea Britanie imediat după finalizarea studiilor. A lucrat ca ospătăriță, iar acum filmează alături de marile staruri

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Epidemie de gripă în România. Au murit 29 de oameni

O bandă de tâlhari români a terorizat personalul și clienții unui magazin de telefoane: „Dacă te miști, bag cuțitul în tine!”