in

Louis Coca Shoes, brand pur românesc în inima Londrei. Interviu cu Mihaela și Iacob

Louis Coca Shoes, brand pur românesc în inima Londrei

Camden Town, centrul Londrei. Ploaia de sfârșit de noiembrie te îndeamnă să cauți un refugiu, așa că începi să numeri magazinele de pe partea stângă a străzii, cum vii dinspre stația Chalk Farm. Unul, două, trei! Niciun loc unde să îți usuci ghetele și sufletul cu o cafeluță caldă.

Pe dreapta se vede celebra Round House, locul unde înainte de epoca Flower Power se construiau bărci. Din anii 1960 a intrat în circuitul artistic londonez ca sală de concerte, acolo debutând, printre alții, cei de la Pink Floyd. Clădire veche, de peste 150 de ani, poartă în ea și în jurul ei parfumul fiecărei epoci căreia i-a fost martoră.

Louis Coca Shoes, Camden Town
Mihaela Coca în fața magazinului din Camden Town, Louis Coca Shoes

Mihaela și Iacob au pus bazele unui brand pur românesc în Camden Town

Vizavi de „Casa Rotundă”, o firmă micuță îți atrage atenția: Cafenea – Louis Coca. Totuși, înăuntru se disting pantofi și ghete. Dar pe partea dreaptă sunt aliniate câteva mese cu aer de manufactură, sub fotografii cu meșteri pantofari.

Aud vorbindu-se în limba română și aflu în scurt timp că patronii sunt din România: Mihaela și Iacob Coca. Numele atrăgător de designer francez este al fiului lor, Louis Coca, iar brandul a luat naștere aici, în inima Londrei.

Iacob Coca a început să facă pantofi în urmă cu 25 de ani, în atelierul de cizmărie al surorii sale.

„Am început ca ajutor, ajutam la fabricarea pantofilor. Îmi amintesc cu drag de acei ani, pentru că tot ceea ce am învățat atunci m-a ajutat ca, doar după doi ani, să îmi deschid cizmăria mea. Din păcate, nu a mers prea bine, iar 1998 am decis sa emigrez în Anglia”, spune Iacob. „Iar după 20 de ani am reușit să îmi deschid propriul meu magazin.”

Fabrica de încălțăminte Louis Coca Shoes are sediul în Suceava

Eleganță și calitate, la magazinul de încălțăminte Louis Coca, în inima Londrei

Mihaela Coca spune că brandul Louis Coca s-a născut aici, în Londra: „Încercăm să construim un Family Brand Bussines și să-l ridicăm la cel mai înalt nivel în această țară, unde locuim de foarte multă vreme.”

„De-a lungul anilor în care am locuit aici m-am gândit la cum pot crea propriul meu brand. Dar majoritatea timpului mi-l ocupa un o altă afacere. La un moment dat, am avut nevoie de un birou, și trebuia să mai fac ceva pentru a putea să-mi acopăr cheltuielile de întreținere. Sora mea, care are propria ei fabrică de pantofi, m-a făcut să prind curaj și să îmi îndeplinesc în cele din urmă visul de a avea propriul meu brand de încălțăminte”,

spune Iacob Coca.

Cum a luat naștere brandul Louis Coca Shoes?

„Numele brandului vine de la numele unuia dintre băieții noștri, iar Coca, evident este numele nostru de familie”,

ne pune în temă Mihaela.

„Sperăm ca prin experiența noastră acumulată de a lungului timpului și eforturile pe care le depunem să reușim ca brandul nostru să devină unul cunoscut  în Anglia”, mai spune ea.

Iacob spune că nu își dorește doar să vândă încălțăminte, ci ca acest brand să înflorească.

Mihaela îl completează: „Nu investim doar în brand, investim în materiale de cea mai bună calitate. Pielea pe care o folosim este naturala, de o calitate superioara, colaboram cu Italia pentru o parte din colectia noastra. Piața de desfacere din Anglia este foarte mare, există multe opțiuni, de aceea am dorit să aducem un brand cu produse de o calitate excepțională. Ținta noastră este formată din persoanele care știu să aprecieze produsele de bună calitate, chiar dacă acestea vin din România.

„Ne dorim ca încălțămintea pe care o oferă brandul nostru să satisfacă cele mai mari exigențe, sperăm să ajungem pe frontispiciul marilor branduri de aici.” „Iar în plus venim cu prețuri foarte bune, la o calitate excelentă”,

spune Iacob.

Brandul nostru aduce pe piață încălțăminte atât pentru stilul office, cât și pentru evenimente.  Lansarea a fost o provocare atât pentru noi cât și pentru fabrica din România, pentru că linia feminină a fost creată odată cu brandul. Specialitatea fabricii era încălțămintea pentru bărbați”, mai spune Mihaela.

Eleganță, confort și calitate

„Sperăm că am reușit să facem diferența pe piața de încălțăminte din Anglia, prin produsele noastre care sunt nu doar elegante, ci și de o calitate excepțională”.

Mihaela intervine cu entuziasm: „Am putea spune cu mândrie că am redefinit gheata, am reinventat-o. Am creat un stil diferit cu un design deosebit care permite folosirea ghetei clasice în oricare moment al zilei”.

Magazinul a fost închis la scurt timp după deschidere

Aflu apoi că magazinul s-a deschis  în martie, dar din cauza situației create de pandemia de coronavirus Mihaela și Iacob nu au avut ocazia să arate publicului ceea ce și-au propus.

Magazinul s-a redeschis în iulie, iar conceptul a fost actualizat, prin deschiderea unei cafenele în cadrul magazinului. „În timp ce clienții noștri se bucură de încălțăminte, pot savura o cafea excepțională sau pot degusta produse românești tip snack”, spune Iacob. Eu unul pot spune cu mâna pe inimă că am băut la Louis Coca una dintre cele mai bune cafele din Londra într-o ambianță deosebită.

Probleme din cauza pandemiei

Despre perioada primului lockdown, Mihaela spune că au fost un pic dezamăgiți, pentru că investiseră mult pentru ca magazinul să arate fără cusur: „Am lucrat cu un arhitect chinez care ne-a ajutat să desăvârșim acest loc. Când a venit lockdownul aveam doar trei săptămâni de când deschisesem, dar nu ne-am descurajat, am început să lucrăm la partea de marketing. ”

Am studiat cele mai bune concepte de brand și am descoperit mărci care oferă cafea cu spumă personalizată. Așa ne-a venit ideea cu cafeneaua.

Cafeneaua Louis Coca Shoes

Apoi am trecut și pe on-line, știm că lumea preferă să vină și să vadă produsele, dar situația câteodată nu permite asta și de aceea le oferim și posibilitatea de a face cumpărături din confortul propriei locuințe”, spune Iacob.

„În continuare vom aduce produse deosebite atât calitativ, cât si estetic. Clienții noștri se vor bucura de o calitate excepțională, dar și de un confort sporit”, apreciază Iacob.

„Mergem pe ideea că produsul nu trebuie să arate doar bine în picioare, trebuie să te simți confortabil. Cel mai important lucru la o pereche de încălțăminte este confortul”, completează Mihaela.

„Dacă vrei să te impui trebuie să te adaptezi”

Iacob vorbește în calitatea sa de meșter pantofar: „Ne dorim ca atunci când cineva încalță produsele noastre să se simtă confortabil, dar să poată aprecia și calitatea. Vrem ca atunci când încalță o pereche de pantofi să simtă minunat. Acest lucru vi-l spun în calitate de cunoscător, acești ani de experiență pe care îi am m-au ajutat să înțeleg ce înseamnă un pantof bun”.

Iar calitatea unul pantof nu o poți păcăli:

„Poți vopsi niște încălțări ca să arate bine, dar asta nu însemnă că sunt de calitate. Am investit în mașini speciale din Italia, avem anumite procedee de producție care sunt respectate cu strictețe, iar materia primă, pielea, este de o calitate foarte bună. Ca să pui ceva de calitate pe raft, trebuie să ai o experiență și să respecți produsul. Piața te presează, fiecare zi aduce schimbări nu doar pe raft, ci și în privința designului. Totul este într-o permanentă schimbare și dacă vrei să te impui trebuie să te adaptezi.”

Ce se caută acum?

Iacob: „Acum, la bărbați se caută gama sport, ușoară. La femei e un pic mai complicat, pentru că doamnele sunt mai pretențioase, dar reușim să ne ridicăm la nivelul așteptărilor clienților noștri.

„Cine dorește să probeze o pereche de încălțări deosebite și o cafea aromată este așteptat în magazinul nostru din Camden Town sau on-line, la adresa louis-coca.com.”

Ce speranțe de dezvoltare aveți?

Iacob: „Așa cum am mai spus ne-am concentrat și pe on-line, dar și pe magazinul fizic. Oamenilor le place să vadă ceea ce cumpără. Visez ca brandul nostru să ajungă în cât mai multe zone, poate chiar și în Romania.”

(Mircea Maer – London Office)

Instagram: Louis Coca Shoes

Facebook: Louis Coca Shoes

Website: louis-coca.com (20% reducere folosinf codul Larisa20)

#promovamproduseromanesti #madeinromania #sustinembranduriromanesti

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cum vor putea românii emigra în UK după 1 ianuarie. Revine coșmarul vizelor pentru cine vrea să muncească

Vânzarea mașinilor noi echipate cu motoare pe benzină şi motorină, interzisă de Marea Britanie din 2030