in

Medic român din Londra: „Sunt forme de COVID-19 foarte atipice. Am avut impresia că suntem într-un război”

Roxana Hotoboc, un medic român care lucrează în cadrul Departamentului de Urgență de la Spitalul St. Thomas, cea mai mare unitate medicală din Londra, a primit o diplomă de excelență din partea conducerii spitalului, pentru modul în care își desfășoară activitatea.

„Am fost propusă de către colegii mei. Nominalizare a fost o surpriză pentru mine. M-a copleșit nominalizare pentru că a fost la un nivel mult mai mare. Știam că sunt apreciată, dar a fost cu mult peste așteptările mele. Sunt foarte recunoscătoare colegilor, deoarece ei m-au propus. Am primit diploma din partea directorului medical. Asta înseamnă o responsabilitate în plus şi că nu trebuie să dezamăgesc“, a declarat Roxana Hotoboc pentru Adevărul.

Medicul a mărturisit că este implicată în tot ceea ce face: „De foarte multe ori mă repartizează să lucrez într-un segment al Urgențelor unde duc singură toată treabă și asta a contat foarte mult în acordarea diplomei de merit. Ei apreciază mult mai mult munca mea decât ar trebuie eu să o apreciez. Eu consider că îmi fac treaba așa cum trebuie și că nu fac nimic deosebit“.

Medic român la Spitalul St. Thomas din Londra: ”Ne vom obișnui cu acest virus și corpul va învăța să lupte cu el”

Medicul român a mai primit până acum de două ori distincția „Angajatul lunii“. Ea spune că nu a primit și o bonificație bănească, dar asta nu contează în Marea Britanie. „Diploma mi-a fost conferită pentru că am creat o bună atmosferă de lucru, de susținere reciprocă și cu grijă mare pentru pacienți. Nu am fost răsplătită și financiar, dar aici nu se pune problema de bani, mai ales în această situație“, a precizat medicul.

Roxana Hotoboc spune că lucrătorii din domeniul sanitar nu au pretenții salariale mai ales în această situație grea: „Nu prea se fac revendicări salariale, deși era o discuție să ni se majoreze veniturile cu 15%. Nu se pune presiune mare pe guvernanți în situația actuală. Lumea tace, muncește în continuare și ne facem treaba, fără să ridicăm pretenții materiale. O premiere de acest gen contează mai mult decât banii“.

Roxana Hotoboc își desfășoară activitatea în cel mai solicitat compartiment al urgențelor, unde se prezintă cei mai mulți pacienți.

„Am impresia că sunt mai multe cazuri de COVID-19, decât au fost în primul val”, mai spune medicul român.

„Sunt forme de COVID-19 foarte atipice. Bolnavii nu mai vin cu simptomele clasice. Vin cu dureri abdominale, de cap, afecțiuni nervoase. Este o diversitatea extraordinară a simptomelor infecției cu coronavirus. Este o muncă titanică la Urgență. Am avut senzația că suntem pe un câmp de luptă, mai ales când am lucrat în zona unde erau internați pacienții cu COVID-19. Am avut impresia că suntem într-un război“, a mai spus medicul.
Singurul fotbalist român din Premier League, tot mai aproape de revenirea pe gazon

Spania interzice în continuare intrarea în țară a persoanelor care sosesc din Marea Britanie