in

Medic român în Anglia: „Un om nu este sigur că iese viu dintr-un spital din România“

Medic român în Anglia: „Un om nu este sigur că iese viu dintr-un spital din România“

Un medic român în Anglia subliniază nesiguranța din spitalele de stat din România, în ciuda faptului că recunoaște anumite îmbunătățiri aduse sistemului medical românesc.

Medicul Roxana Hotoboc este din Gorj, dar a ales să-și exercite profesia în cadrul unuia dintre cele mai mari spitale din Marea Britanie.

Medicul Roxana Hotoboc lucrează în cadrul Secției Urgențe din cadrul Spitalului „St. Thomas“ din Londra, acolo unde a primit de două ori distincția pentru cel mai bun angajat.

Ea face parte dintr-o echipă de profesioniști care numără nu mai puțin de 17.000 de angajați. Specialistul susține că sistemul de sănătate din România are de suferit din cauza lipsei de interes a celor care se află la putere, astfel că nevoile cetățenilor sunt lăsate pe ultimul loc.

„Dotarea spitalelor ține de politic, de ministrul Sănătății, de managerii de spitale. Este foarte greu să spun dacă va fi bine. Din ce am văzut, sunt și oameni serioși printre ei, dar nu pot să spun despre toți. Nu toti au interesul sănătății publice“, a precizat doctorul.

Medic român din Londra: „Sunt forme de COVID-19 foarte atipice. Am avut impresia că suntem într-un război”

Medicul își exprimă îngrijorarea față de evenimentele care au loc în spitalele românești, dând exemplul incendiilor din secții de Terapie Intensivă.


„Când vezi că ia foc într-o parte și apoi în cealaltă parte, că mor oameni din cauza lipsei de oxigen, asta nu e bine și nu ar trebui să se întâmple. Nu stiu unde este sursa problemei, mai ales că la conducerea ministerului au venit oameni de la toate partidele. Ce s-a schimbat în bine? Este sigur un om că intră într-un salon și iese viu?”, a continuat aceasta.

Roxana Hotoboc a povestit condițiile care au determinat-o să părăsească țara pentru a lucra într-un spital din Marea Britanie. Ea îi sfătuiește pe tinerii medici să meargă acolo unde consideră că le este mai bine, însă subliniază că lucrurile din sistemul medical s-au schimbat în bine în ultimii ani.

Ce îi sfătuiește pe tinerii medici din România

„Trebuie să-și aleagă drumul pe care-l consideră cel mai potrivit pentru ei. Nu le spun nici să stea în țară, dar nici să plece. Eu nu știu cum va fi în spitalele din România. Este clar că este mai bine de cum era atunci când am plecat eu, din toate punctele de vedere – salariile au crescut incomparabil față de cum erau când am ales să plec în Marea Britanie“, a povestit aceasta.

Medicul a povestit că în Marea Britanie pacientul pus pe primul plan, medicii și tot personalul medical oferindu-i toată atenția și empatia pe care le merită persoanele în suferință.

„Există un cod de conduită. Acolo nu este permis să nu fii respectuos sau calm cu pacienții și trebuie să arăți compasiune față de boala pe care o au – face parte din educație și așa sunt formați. Nu contează că sunt prost dispuși, că-i doare capul sau că au avut vreo supărare acasă.

Când vin la serviciu, toți trebuie să fie respectuoși, să zâmbească, să fie calmi și foarte compasionali cu pacienții. Pacientul este primordial și poate depune plângere dacă nu-i place cum te porți, cum i-ai vorbit sau cum l-ai consultat“, a povestit Roxana Hotoboc, potrivit adevarul.ro.


…Medic român în Anglia: „Un om nu este sigur că iese viu dintr-un spital din România“…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 24 In medie: 4.2]

Baboi fura haine de la Sports Direct: „Le trimit copiilor în România”. Judecătorul l-a crezut

Marea Britanie, lovită de scumpiri la gaze și curent. Furnizorii cer ajutorul guvernului