in

Mesajul echipei PNL Bacău pentru diaspora: „Avem grijă de familiile voastre și vă așteptăm cu drag acasă, pe cei plecați departe!”

Pandemie. Îngrijorare. Asumare și responsabilitate. Soluții. Concluzia? Una singură: după un an de guvernare PNL, România a mers mai departe, s-a dezvoltat, chiar în vremurile grele ale pandemiei.

În județul Bacău, s-au deschis șantiere. Se lucrează la drumuri, la aducțiuni de gaze și de apă. Lucrările la centura ocolitoare a orașului Bacău au fost finanțate de Guvernul liberal și o parte a fost deja dată în folosință.

Probabil mulți dintre voi nu ați circulat pe ea, pentru că vremurile grele v-au ținut departe de țară, dar poate vara viitoare o să veniți acasă. Guvernul liberal ar vrea să vă întoarceți acasă nu doar în vacanță, ci să rămâneți, să aduceți cu voi experiența pe care ați căpătat-o în țările unde v-ați stabilit acum.

Și astea nu sunt vorbe goale. Numai anul acesta, decizia cabinetului Orban a fost să aloce jumătate din bugetul pentru  instalarea tinerilor fermieri, românilor plecați în diaspora.

Și asta, nu este singura măsură! Sunt fonduri guvernamentale și europene pentru deschiderea unei afaceri, sunt discuții avansate pentru ca terenuri deținute de stat să fie acordate celor care se întorc în țară.

În 6 decembrie, așa cum știți, România își alege reprezentanții în parlament. Și voi, cei plecați departe, o să votați. Noi, liberalii din Bacău, ne-am dori să fiți de partea noastră.

Pentru că, într-un an de guvernare, am demonstrat că vrem și știm să facem treabă!

Echipa pe care PNL Bacău se pregătește să o trimită în Parlamentul României, este una în care experiența stă alături de tinerețe.

Oamenii serioși și maturi așteaptă suflul nou și entuziasmul celor care au demonstrat în domeniile lor de activitate că sunt oameni capabili, care vor face treabă și la București.

Oameni care vor da legi corecte, care vor susține proiectele județului Bacău. Vă invităm să îi cunoașteți, în speranța că, pe 6 decembre, veți fi alături de noi!

Mircea Fechet, candidat PNL la Camera Deputaților

Mircea Fechet este Ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, după ce a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul aceluiași minister. Este și reprezentantul României la Agenția Europeană de Mediu de la Copenhaga. Este pentru prima dată după Revoluție când un membru al PNL Bacău ocupă un post de ministru într-un cabinet.

Inginer, absolvent al Facultății de Stiința și Ingineria Alimentelor, din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, și-a completat studiile cu o componentă juridică și s-a specializat în achiziții publice și fonduri europene.

A fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice, director adjunct al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS) Bacău. Este căsătorit și are doi copii.

Ca secretar de stat la Ministerul Mediului, a dezvoltat câteva programe de succes, chiar în 2020, an grav afectat de pandemia de coronavirus.

Rabla PLUS, programul prin care statul oferă 10.000 de euro pentru achiziția unei mașini electrice și 4.500 de euro pentru mașini hibride, a bătut toate recordurile.

Prin Rabla pentru electrocasnice, peste 100.000 de români vor primi vouchere să-și cumpere  electrocasnice, în schimbul aparaturii la care renunță.

Sunt multe de rezolvat, pentru județul Bacău și pentru România. Pe lista mea de priorități se află diminuarea furturilor din pădurile României și scăderea poluării, din cauza căreia, anual, mor mii de români”, spune ministrul Mircea Fechet, candidat al PNL Bacău la Camera Deputaților.

Daniel Fenechiu, candidat PNL la Senat

Cunoscut politician, avocat cu experiență, un om implicat și mereu activ, Daniel Fenechiu  are o carte de vizită impresionantă.

Este vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, prodecan al Baroului București, inițiator a numeroase demersuri legislative.

Este unul dintre cei mai activi senatori din Parlamentul României, de numele său se leagă legea pensionării cu doi ani mai devreme pentru cei care au locuit în zone poluate, inclusiv Bacău și Onești, sau Autostrada A13 Bacău-Brașov, al cărui  inițiator este.

Daniel Fenechiu este adeptul bunei conviețuiri între toate confesiunile. La rugămintea Patriarhului Daniel, în urma unui proces anevoios, a obținut anularea autorizației de  construcție a unei clădiri de birouri, în vecinătatea Catedralei Catolice „Sfântul Iosif” din București.

”Am considerat o victorie faptul că cei care au locuit cel puțin 30 de ani în Bacău, Onești și pe o rază de 8 km în jur se pot pensiona mai devreme cu doi ani, după ce au fost afectați o viață întreagă de poluarea din zonă.

Faptul că zeci de mii de oameni pot beneficia de asta înseamnă că nu am mers degeaba la Senat.

Cum tot o victorie am considerat și faptul că a trecut moțiunea de cenzură, prin care  am dărâmat Guvernul Dăncilă, plin de bicicliști de ocazie.

PSD este partidul care a ținut 30 de ani județul Bacău în izolare, în sărăcie, pesediștii au devalizat Rafo, Carom, au închis toată industria județului și și-au dezvoltat doar afacerile personale.

Pentru mine, un nou mandat de senator va însemna o nouă oportunitate să fac ceva pentru oamenii acestui județ”, spune Daniel Fenechiu, candidat al PNL Bacău la Senat.

Dragoș Luchian, candidat PNL la Senat

Antreprenor și una din vocile credibile ale comunității oamenilor de afaceri din Bacău, Dragoș Luchian a fost viceprimar într-o administrație liberală, în perioada 2008 – 2012.

A inițiat și dezvoltat proiecte de investiții care au asigurat locuri de muncă și modernizarea comunității, multe realizate cu fonduri europene, a pus accent pe educație și pe sănătate.

De numele său se leagă investițiile la Pasajul rutier subteran ”Ștefan Gușă-Oituz”, Centrul de Afaceri și Expoziții, modernizarea căilor de acces din Bacău, podurile Mărgineni și Narcisa, Gala Învățământului Băcăuan, reabilitarea școlilor și liceelor sau reabilitarea termică a peste 100 de blocuri de locuințe.

Puțini sunt cei care știu că Dragoș Luchian, un om extrem de serios și de corect, este de profesie inginer agronom, absolvent al Institutul Agronomic ”Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, profesie prin care a dus mai departe o tradiție de familie. Este căsătorit și are un copil student.

A mai deținut un mandat de senator, în perioada 2012 – 2016, în care a avut 68 de inițiative legislative și zeci de alte demersuri parlamentare.

”Politica trebuie făcută responsabil, în beneficiul oamenilor, pentru dezvoltarea comunităților. La 30 de la Revoluție, este timpul ca jumătățile de măsură să înceteze.

A trecut o generație și nu mai avem nevoie de alte generații de sacrificiu. Ultimele luni ne-au pus în fața unui adversar invizibil, periculos și ucigător. Ne-a arătat cât de fragili și cât de nepregătiți suntem. Și cât de multă nevoie este de oameni bine pregătiți, în toate domeniile, pe toate palierele”, declară Dragoș Luchian, candidat al PNL Bacău la Senat.

Cătălina Ciofu, candidată PNL la Camera Deputaților

Doctor în Inginerie, cercetător științific și asistent la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, Cătălina Ciofu face parte din noua generație de politicieni, care pun preț pe muncă și pe competență. La 33 de ani, este membru al unui colectiv ale cărui rezultate sunt aplicate în industriile auto și aerospațială. Cătălina Ciofu este căsătorită și are doi copii.

A apreciat încă din adolescență principiile de dreapta, liberale, și s-a implicat atât în politică, cât și în activitățile civice, la Habitat for Humanity, fundație care construiește case pentru oamenii în dificultate. Absolventă a Colegiul Tehnic “Dimitrie Ghika” din Comănești, profil Matematică-Informatică, a parcurs un drum ambițios: are 11 ani de studii universitare de licență, master și doctorat și a studiat cu o bursă la Universitatea de Tehnologie din Tampere – Finlanda.

Pentru că a dorit să nu-și împovăreze părinții, s-a întreținut singură în perioada studiilor de master și doctorat, ceea ce demonstrează spiritul profund liberal.

Am acumulat experiență în activitatea și în meseria mea și consider că e bine să o folosesc acum și în zona politică.

Vreau să contribui la o legislație mai bună împotriva violenței domestice, la integrarea în învățământul de masă a elevilor din familiile sărace, la legi care să protejeze copiii de vicii.

Voi susține proiectele de dezvoltare a județului Bacău, mai ales cele pentru dezvoltarea turismului”, spune Cătălina Ciofu, candidat al PNL Bacău la Camera Deputaților.

cod mandatar 11200025, comandat de PNL Bacău

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Pacientul cu cea mai lungă suferință de COVID-19 s-a vindecat și a fost externat

Marea Britanie: Pacientul cu cea mai lungă suferință de COVID-19 s-a vindecat și a fost externat

Cum vor putea românii emigra în UK după 1 ianuarie. Revine coșmarul vizelor pentru cine vrea să muncească