in

O româncă, director în Londra pentru unul dintre cele mai importante holdinguri financiare mondiale


Alina Piciorea lucrează de cinci ani la Londra, centrul financiar al Europei, unde este director la holdingul japonez Nomura, care în prezent gestionează active de circa 380 miliarde de euro, scrie Ziarul Financiar.Anul acesta, românca a fost numită director responsabil pentru regiunea Europei Centrale şi de Est. Ea spune că, din 2013, de când lucrează la Nomura, a adus venituri nete de aproximativ 40 milioane de dolari pentru companie.

Spune că vine destul de des în România pentru că băn­cile locale îi sunt clienți. „Inițial, mă gândisem că o să mă întorc după trei ani, dar viața londoneză și ca­riera m-au captat cu desăvârșire“, a declarat ea pentru ZF.

O zi obișnuită pentru Alina Piciorea începe la „6 dimineața, cu o plimbare pe jos sau cu bicicleta până la biroul din City”.

„Trec pe lângă Tower of London și apoi pe malul Tamisei. La 7.30-8.00 a.m. piețele încep să devină active și cele șase ecrane pline de informații financiare «se bat în a-mi atrage atenția»“, a mai spus Alina Piciorea.

Apoi discută cu traderii din echipă și cu clienții săi despre piețe, oferă cotații și, dacă sunt competitive, încheie câteva tranzacții: „Sumele pe care le mișcăm sunt cu 7-8 cifre minimum, dar zerourile nu mai contează.“

Acestea sunt zilele în care nu călătorește. Dar o dată la două săptămâni merge la Praga, Varșovia, București sau Budapesta unde are întâlniri cu clienții.

O româncă, vedeta absolută a Italiei la gimnastică. Aur pentru Italia la Jocurile Mediteraneene
În sfârșit, heterosexualii vor avea aceleași drepturi cu cuplurile de homosexuali în Marea Britanie

Brexit. UE, îndemn pentru Guvernul britanic: „Treceți la treabă”. „May nu pleacă pentru că nimeni nu îi vrea postul”