Menu
in

O tânără ieșeancă nu mai vrea să audă de România: „Marea Britanie este casa mea, orașul meu natal îmi amintește numai de eșecuri”

Sabina, o tânără ieșeancă, își dorea să devină medic, însă a trebuit să renunțe la acest vis în clasa XI, când mama ei i-a spus că nu o poate susține financiar.

Tânăra provine dintr-o familie dezorganizată, părinții ei divorțând pe când avea doar 8 ani, iar tatăl a plecat în Italia unde și-a refăcut viața.

„Ai mei au divorțat când eu eram mică, nu știu exact de ce, mai prindeam certuri, dar fiind mică, ei încercau să nu mă amestece, să mă ducă în altă cameră ca să nu aud ce vorbe își spun. De mică am avut o înclinație aparte spre artă, spre desen și pictura mai mult, și mi-am dat seama că acest atu mă va ajuta toată viața. Am avut o copilărie dificilă, cu o bunică bolnavă de care a trebuit să avem grijă. Am stat în Bucium, într-o casă cu două camere, iar una dintre ele era închiriată, iar banii respectivi reprezentau singura sursă de venit pe care o aveam. Tata nu mi-a plătit pensia alimentară și asta m-a descurajat și mai tare”, a declarat Sabina Rusu, în vârstă de 21 de ani, pentru BZI.ro.

A plecat spre Scoția

Avea doar 18 ani, abia împliniți, când a decis că trebuie să se despartă de România și să o ia pe un alt drum. Astfel și-a cumpărat un bilet de avion cu destinația Scoția.

Sabina spune că începutul a fost foarte greu în Scoția, mai ales că mama sa îi cerea să trimită bani acasă.

„Cu o geantă de haine, 100 de euro în buzunar și mi-am zis că voi reuși. Am avut depresie, nu cunoșteam pe nimeni, mama mă sună obsesiv să-i trimit bani, deși eu abia mă descurcam acolo să plătesc o chirie și să mănânc. E greu la început, dar ea nu înțelegea. Am lucrat ca asistentă într-un cămin de bătrâni, apoi mi-am zis că vreau ceva mai mult. Am ajuns manager la un hotel din Edinburgh, dar era prea obositor, am rezistat șase luni acolo”, spune tânăra ieșeancă.

Cu ajutorul unui fost profesor de engleză, Sabina a reușit să își găsească de muncă și să termine facultatea de arte. Acum locuiește în orașul Bristol, din vestul Angliei, unde are propria sa galerie de artă.

„Mi-am făcut prieteni, m-am simțit ca acasă. Dar voiam altceva, parcă. Să mă redescopăr, să fac ceva cu artă, așa că m-am mutat în Bristol, unde locuiesc și în momentul de față. Am o galerie de artă unde sunt expuse tablourile mele și continui să fac artă, dar în paralel lucrez și la o grădiniță unde îmi place să-mi petrec timpul, pentru că iubesc copiii”, spune Sabina.

„Ce am învățat de când sunt singură? Să nu mai trăiesc pentru alții, să nu mă mai sacrific pentru oamenii care nu au ridicat nici măcar un deget pentru mine, atunci când am avut cea mai mare nevoie. Marea Britanie este casa mea acum și nu, nu vreau să mă mai întorc, pentru că orașul meu natal (Iasi- n.r.) îmi amintește numai de eșecuri și de dorințele pe care nu le-am îndeplinit și pe care le-am pierdut, una câte una, în drum spre Scoția”, încheie tânăra ieșeancă.

Teatrul Național din Iași, pe al doilea loc în topul celor mai frumoase teatre din lume realizat de BBC

Românii din diaspora se întorc acasă. Primarul Iașiului: „Țara care repatriază cel mai mult în momentul de față este Marea Britanie”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version