Menu
in

O tânără româncă grav bolnavă din Marea Britanie are un mesaj sfâșietor: „Vreau să mor acasă!”

O asociație nonguvernamentală solicită ajutorul semenilor pentru împlinirea acestei ultime dorințe a unei tinere din Vrancea, grav bolnavă în Marea Britanie.

Andreea Niţu Tănase, în vârstă de 33 de ani, locuiește de trei ani în Marea Britanie și are nevoie de sprijinul semenilor pentru a reveni în țară.

Nu pentru a-și continua viața, ci să-și trăiască ultimele clipe și să-i strângă pe părinți în brațe pentru ultima dată, după ce a fost diagnosticată cu cancer în ultimă fază, scrie Adevărul.

Tragica poveste  a tinerei din Focșani este descrisă de Asociația LIVE TO SAVE.

În anul 2009, când studentă fiind Andreea s-a îndrăgostit de un român aflat în Italia. L-a urmat acolo, în căutarea unei vieți mai bune, apoi în 2017 au venit amândoi în Marea Britanie.

Aici au reuşit să-și întemeieze familia mult visată.

„Fratele meu a fost omorât în Wood Green acum 4 zile”. Apel pentru repatrierea unui român ucis în nordul Londrei

„În ianuarie 2020, la numai 33 de ani, avea să fie diagnosticată cu cancer ovarian. Nedrept… Aici a început lupta ei pentru fiecare gură de aer. În ciuda intervenției chirurgicale, prin care i-a fost extirpat un ovar, Andreea nu a încetat să spere că destinul îi va pune la sân un copil, rod al iubirii dintre ea și bunul ei soț. Dar viața nu este întotdeauna dreaptă și nu oferă mereu povesti cu final fericit. Andreei, nu doar că i-a răpit mișelesc ocazia de a deveni vreodată mamă pentru un prunc, dar îi fură și dreptul de a fi soție, fiică, prietenă, vecină, colegă… De fapt, îi fură tot, atât ei cât şi oamenilor care o iubesc și prețuiesc”, au scris reprezentanții Asociației care o ajută pe tânără.

Deși după operație toată lumea a crezut într-o minune, la următorul control medical veștile despre starea de sănătate a tinerei au fost dintre cele mai crunte. Cancerul recidivase, de data aceasta într-o formă mult mai severă, iar noua intervenție chirurgicală care a urmat nu a rezolvat nimic. 

Tânăra a început tratamentul dureros, cu ședințe de chimioterapie, radioterapie, încercând să lupte din răsputeri pentru șansa la viață. Acest lucru nu a fost suficient, iar în corpul ei firav s-au instalat metastazele.

„Andreea se află în Manchester, Anglia și ultima ei dorință este aceea de a se întoarce acasă, în România, în sânul familiei, în brațele părinților. Din cauza stării grave și a pandemiei în care ne aflăm, Andreea trebuie transportată cu ajutorul unei ambulanțe aeriene a cărui cost este mare”, precizează Asociația.

Costurile se ridică la 10.000 de euro, iar prin mobilizarea românilor de pretutindeni s-au adunat deja mai bine de 6.000 de euro. Pentru ca dorința tinerei să fie împlinită, s-au deschis și două conturi, în lei și euro, la Banca Transilvania, sucursala Perla, București, România.

Cont lei IBAN: RO04BTRLRONCRT0517167501

Cont euro IBAN: RO51BTRLEURCRT0517167501

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version