in

O tânără româncă i-a impresionat pe britanici. Este gardian de închisoare, iar în timpul liber participă la concursuri de frumusețe


La 28 de ani, Alina Gaitan a devenit recent ofițer de închisoare, însă în weekend participă și la concursul Miss Inspiration 2019 din Cwmbran, Țara Galilor, scrie Bristol Live.

Alina a lucrat ca lucrător social într-o închisoare din Bristol mai bine de doi ani, dar a fost întotdeauna interesată de artă, frumusețe și modă, după cum spune ea.

Tânăra a câștigat semi-finala concursului pentru a deveni Miss Bristol Inspiration 2019, în martie, și va reprezenta Bristol pe scena națională, în finală.

„Eu petrec toată ziua în cizme și pantaloni”, mărturisește Alina. Astfel că participarea la un concurs de Miss o bucură, mai ales că astfel poate ajuta la cauze caritabile.Absolventă de economie, Alina vorbește șapte limbi – româna, engleza, franceza, italiana, spaniola și portugheza și a hotărât acum câțiva ani să intre în serviciul penitenciar, având în vedere că tatăl ei este tot ofițer de închisoare.

„Am vrut cu adevărat să lucrez într-un loc de muncă unde puteam să ajut oamenii și să încerc să fac o schimbare în viața lor”, a declarat Alina pentru Bristol Live.

„Vorbesc destul de multe limbi care mă ajută în acest loc de muncă, deoarece pot comunica cu o mulțime de oameni și încerc să traduc acolo unde pot”, a continuat ea.

„În slujba aceasta trebuie să fii destul de dur și practic, dar trebuie să ai și o mulțime de empatie pentru ceilalți”, este de părere Alina.

„Deși închisorile și concursurile [de frumusețe] sunt lumi complet diferite, există anumite abilități și trăsături care sunt utile pentru ambele”, a mai spus ea.

„Vreau să arăt că există atât de multe moduri în care poți fi frumos – nu este vorba doar de cum arătați. M-am luptat cu imaginea corpului meu în trecut și știu că asta este ceva care afectează atât de multe altele femei”, a continuat tânăra.
Patriarhul Daniel, mesaj cu ocazia Paștilor: „Să nu-i uităm pe frații noștri, românii aflați printre străini”

Dacian Cioloș, la Londra. Și-a făcut poze cu muncitorii români pe un șantier din Wembley