in

O veste excelentă pentru diaspora: Se deschide Șoseaua de Centură a Bacăului

  • Circulația pe Șoseaua de Centură a Bacăului se va deschide cel târziu pe 3 decembrie
  • Termenul de predare este cu 13 luni mai devreme decât cel contractat
  • Guvernul PNL a plătit 467 de milioane de lei pentru lucrările la Șoseaua de Centură.

Premierul Ludovic Orban, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode și de cel Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, au vizitat, în urmă cu câteva zile, șantierul Șoselei de Centură. Delegația guvernamentală a fost însoțită de senatorul liberal Daniel Fenechiu și de Viorel Miron, președintele PNL Bacău.

”Varianta ocolitoare este un proiect așteptat de mult timp de băcăuani, un proiect aproape de finalizare, care va reuși să scoată tot traficul greu și traficul de tranzit din Bacău.

Îl felicit pe constructor pentru mobilizarea exemplară. Deși termenul de finalizare era în luna ianuarie 2022, constructorul ne-a comunicat că poate să dea în trafic până pe data de 3 decembrie, mai exact între 27 noiembrie și 3 decembrie, în funcție de condițiile meteorologice”, a declarat premierul Orban.

Și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, s-a declarat încântat de calitatea lucrărilor și de finalizarea acestora cu mult timp înainte de termen.

”Suntem bucuroși să auzim astăzi această veste. Așa cum bine știți, în luna septembrie am reușit să dăm în trafic 7,3 kilometri din acest obiectiv.

Și vestea pe care ne-a dat-o constructorul, că în câteva zile vom da în trafic acest obiectiv, este cea mai bună pentru români, pentru moldoveni.

Vorbim despre primul tronson de autostradă din regiunea Moldovei dat în trafic, cei 16 kilometri în regim de autostradă, din cei 31 de kilometri din Centura Bacăului”, a declarat Lucian Bode.

Guvernul PNL a preluat acest obiectiv în noiembrie 2019 într-un stadiu fizic de 27% și reușește să-l finalizeze în 12 luni.

Ministrul Lucian Bode a mai precizat și că acuzațiile PSD de subfinanțare a acestui obiectiv au fost total nefondate, mincinoase, pentru că Guvernul PNL a plătit 467 de milioane de lei pentru lucrările la Șoseaua de Centură.

„O veste excelentă pentru locuitorii Bacăului, dar și pentru toți cei care tranzitează regiunea – varianta ocolitoare a Municipiului este foarte aproape de a fi gata și va fi dată în folosință în câteva zile.

Am fost, astăzi, la fața locului, împreună cu premierul Ludovic Orban, ministrul Transporturilor Lucian Bode, dar și cu colegii din PNL Bacău – senatorul Daniel Fenechiu și președintele organizației, Viorel Miron.

Centura Bacăului este doar una dintre dovezile că guvernarea liberală înseamnă fapte și promisiuni îndeplinite. La fel ca aceasta vor mai urma multe alte proiecte concrete, prin care dezvoltăm Bacăul și dezvoltăm România”, a declarat Mircea Fechet.

”In scurt timp, Centura ocolitoare a Bacăului va deveni realitate! Guvernul Orban este la zi cu plata tuturor facturilor constructorului, iar acesta ne-a informat astazi – când am inspectat lucrările, că este pregătit să finalizeze lucrările mai repede cu 13 luni față de termenul contractual!

Centura Bacăului devine realitate și rezolvă o mare parte din problema aglomerației rutiere din municipiu. Autostrada A7 – Ploiești – Buzău-Focșani-Bacău-Pașcani si A13 – Bacău-Brașov sunt priorități asumate ale Guvernului Orban, prima urmând sa fie finanțată din Programul de redresare și reziliență, iar A13, din Programul Operațional pentru Transport”, a declarat senatorul liberal Daniel Fenechiu

În ceea ce privește celelalte obiective majore de infrastructură, Autostrada Bacău-Brașov și Drumurile Expres Ploiești-Buzău, Buzău-Focșani, Focșani-Bacău și Bacău-Pașcani, acestea sunt prioritățile Guvernului Orban și se află în diferite stadii de implementare, cu finanțare asigurată.

cod mandatar 11200025, comandat de PNL Bacău

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Preoții și călugării din Arhiepiscopia Tomisului, obligați de ÎPS Teodosie să meargă la Peștera Sf. Andrei

Bill Gates prevede sfârșitul pandemiei, dar dă un avertisment pentru următoarele luni: „Numărul de cazuri va crește mult