in

Părintele Sorin Grecu, mort din cauza COVID-19 la 61 de ani. Era internat în spital din decembrie: „A pierdut lupta cu acest blestemat virus”

Părintele Sorin Grecu din East Ham, „demolatorul lui Lenin”, a plecat în Veșnicie

Părintele Sorin Paul Grecu, parohul bisericii ortodoxe Sfântul Apostol Pavel și a Tuturor Sfinților Români din East Ham, a plecat în Veșnicie, anunță Ambasada României din Londra.

Preotul Sorin Grecu se afla în spital din perioada Crăciunului, bolnav de COVID-19. Starea sa se înrăutățise, pe 29 decembrie unul dintre enoriașii săi îndemnând lumea la rugăciune pentru sănătatea preotului ortodox.

O altă apropiată a preotului a scris pe azi pe Facebook: „Parintele Sorin Grecu omul care ajuta pe toata lumea… omul care ne a fost alaturi si ca om si ca preot a pierdut lupta cu acest blestemat virus numit covid….nu te vom uita niciodata. Dumnezeu sa te aibe in dreapta sa si de acolo de sus sa veghezi familia indurerata😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭Drum lin la ingeri”

Născut in România, la Câmpulung, Părintele Grecu a înființat în urmă cu 29 de ani o parohie ortodoxă în Londra, care a funcționat pentru 2 ani în Ilford, apoi până în martie 1997, în Chelsea, într-o clădire a British Red Cross, arată Ambasada României.

Între 1997 și 2012, slujbele au fost săvârșite împreună cu preoți din biserica greacă din East Ham.

Din 15 noiembrie 2012 până în prezent, Sfintele Slujbe sunt săvârșite numai în limba româna, în fiecare duminică.

„Demolatorul lui Lenin” predică în Londra

La înființare, în 1993, parohia a primit numele “Sfântul Apostol Pavel”, iar din luna august 2012, cand IPS Iosif Pop, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, a dăruit Sfântul Antimis, Hramul bisericii a devenit al “Sfântului Apostol Pavel și al Tuturor Sfinților Români”.

Părintele Sorin Paul Grecu a făcut parte dintr-o ilustră generație de absolvenți ai școlii teologice românești, într-o epocă în care regimul comunist nu respecta dreptul la viața religioasă și a fost înconjurat mereu de oameni dragi care l-au apreciat pentru modelul de slujire a lui Dumnezeu și de păstorire a sufletelor.

În perioada regimului comunist a fost persecutat de autorități, fiind unul din preoții disidenți neștiuți, dar care a devenit cunoscut de întreaga țara în primăvara lui 1990, când a cerut îndepărtarea statuilor lui Petru Groza și Lenin din București, făcând astfel loc Monumentului Victimelor Comunismului, la a cărui dezvelire a și fost prezent, în 2016.

Dumnezeu să îl odihnească!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 11 In medie: 4.5]

Studenții europeni părăsesc universitățile britanice

Studenții europeni părăsesc universitățile britanice. Ce taxe de școlarizare trebuie să plătești pentru a studia în Regatul Unit

Român căutat în Oxford pentru mai multe agresiuni sexuale. Săruta și pipăia femei cu forța

Român căutat în Oxford pentru mai multe agresiuni sexuale. Săruta și pipăia femei cu forța