Un român stabilit în Londra a explicat care este, în opinia sa, motivul prezenței mari la referendum, în secția de vot din Harrow, nordul Londrei.
„Populația de români este comasată în zonă, fiind peste 20 de biserici românești evanghelice mari. Una dintre ele are peste 1.000 de membri. Un alt motiv este acela că tinerii pot fi mobilizați ușor. Un factor important îl reprezintă predicția, văzând pașii pe care comunitatea LGBT i-a făcut în alte țări”, a declarat românul din Londra.
„Prezența la votul pentru Referendum cu un număr considerabil mai mare în UK comparativ cu ceea ce se întâmplă în România se datorează în primul rând bunei informări a oamenilor și totodată a mobilizării Bisericilor Evanghelice pentru apărarea adevăratei credințe, aceea cu care se mândresc poate nedrept cei peste 90% dintre românii care se declară creștini ortodocși.
Un rol fundamental în Londra și împrejurimi l-au avut pastorii si liderii bisericilor neoprotestante, oameni care au înțeles riscul generat de absenteismul de astăzi pentru generațiile viitoare. Din nefericire, adversitatea populației de pe teritoriul României față de partidele politice care sunt la conducerea țării, au generat o confuzie generală deraind ideea acestui Referendum de la apărarea credinței spre lumea politică. Menționăm și susținem că Biserica nu este o masă de manevră politică, ci ea reacționează acum ca să apere credința care ne-a făcut ceea ce suntem astăzi, oameni demni. Acesta este pe scurt succesul nostru”, a declarat Florin Antonie (foto), pastor al Genesis Baptist Church din Londra.
Daniel Bucur, director al unui ONG din Londra a declarat pentru „Adevărul” că mobilizarea românilor din Londra la vot are legătură cu ceea ce trăiesc românii de aici pe propria piele.
„Eu cred că oamenii au înțeles ce înseamnă acest vot, care e foarte important pentru familii. Românii s-au confruntat cu educația din școli, unde copiii sunt învățați că o căsătorie se poate realiza și între doi bărbați. Oamenii sunt puțini speriați, dar nu au încotro. Și noi am primit o pedeapsă de stat la școală o oră și jumătate peste program, pentru că nu am lăsat copilul să meargă la acest curs. Este cumva obligatoriu”, a declarat Daniel Bucur.