in

Poliţist reprofilat în comerciantCristian Ciobanu are 36 de ani şi locuieşte în Marea Britanie de 11 ani. În România a absolvit Academia de Poliţie, secţia Psihologie, după care a optat să lucreze într-un penitenciar ca psiholog, o meserie care i-a plăcut foarte mult. Cristian a profesat şi încă profesează part time pentru Poliţia din UK. Acum şase luni, împreună cu un prieten, şi-a deschis şi propria firmă de distribuţie şi vânzare preparate din carne.

«Am profesat în ţară aproape patru ani, apoi am fost numit şef de personal şi mă ocupam cu recrutăriile de cadre precum şi cu angajările. Nivelul de corupţie era prea mare şi am ales să îmi dau demisia şi să emigrez în UK. Am mai fost în UK pentru a face un schimb de experienţă şi pentru a învăţa cum funcţionează Serviciul de Probaţiune şi am lucrat la un proiect de implementare naţională a acestui proiect.

În UK, odată ajuns, a trebuit să îmi perfecţionez limba engleză. Am reuşit să îmi echivalez studiile din România, ceea ce mi-a fost de foarte mare ajutor. M-am înscris la un program de Masterat al Facultatii King’s College – facultate aflată printre primele 25 de facultăţi din lume – şi am ales să mă specializez în tratamentul medicamentos şi psihosocial al adicţiei şi dependenţei de droguri, alcool, tutun şi cofeină. Am profesat şi înca profesez part time pentru Poliţia din UK ca specialist în acest domeniu de aproape 7 ani.

Eu cred că dacă există seriozitate se poate face treabă oriunde în lume. Desigur momente grele există întodeauna, dar trebuie învăţat din ele, trebuie uitate, trecut peste ele, şi este nevoie întotdeauna de o atitudine pozitivă şi optimistă.»

Afacere în UK

Cristian şi-a deschis în UK, împreună cu un prieten, o firmă de distribuţie şi vânzare preparate din carne. Afacerea a început-o acum şase luni şi este în continuă creştere. Preparatele din carne sunt vândute la magazinul propriu, dar şi prin distribuţie. Preparatele sunt aduse din România săptămânal cu o maşină frigorifică.

«M-am gândit să deschid această afacere pentru a aduce spre consum pentru români şi alte naţionalităţi adevăratele preparate din porc românesc care sunt deosebit de bune şi gustoase şi foarte sănătoase, deoarece se foloseşte un minimum de agenţi conservanţi în prepararea lor. De asemenea, un alt motiv, la fel de serios, este şi faptul că mi-am dorit să îmi deschid propria afacere.

Produsele sunt de la Carniprod Tulcea, singurul producător de preparate din carne din România care deţine un certificat oferit de International Food Standards în conformitate cu care produsele sunt de “Higher Quality”. În ultimi 10 ani producatorul Carniprod a participat la multe competiţii în România şi de fiecare dată în tot acest timp a obţinut diplome ca fiind cel mai bun producător din România în aceşti 10 ani, diplome şi certificate ce pot fi văzute pe adresa de web a firmei Carniprod Tulcea.

De asemenea, firma pe care o reprezint controlează întreg procesul de producţie, animalele sacrificate sunt crescute în complexul zootehnic propriu, şi de fiecare dată de câte ori fac o comandă se foloseşte numai carne proaspătă oferind preparatelor din carne un gust deosbit.

Din nefericire nu pot să aduc în UK mici, cârnaţi proaspeţi sau carne macră deoarece porcul românesc nu a primit încă viza pentru Europa, exista restricţii deoarece în România încă există pesta porcină şi toate preparatele făcute din carne de porci crescuţi în România trebuie procesate la temperaturi de peste 70 grade Celsius.

Mulţi dintre clienţii mei mă întreabă de ce nu pot aduce produse proaspete sau congelate, motivul este cel menţionat deasupra, apoi sunt întrebat de ce alţi producători aduc aceste produse aici: motivul este că nu se foloseşte carne din România, ci carne cumpărată congelată din Polonia sau Olanda.»

Extindere

Vânzările firmei merg destul de bine şi Cristi vrea să extindă afacerea. Este în căutare de noi colaboratori. «Vânzările merg bine dar este nevoie să ne extindem şi să căutăm noi colaboratori, suntem în negocieri cu câţiva clienţi. Dacă este să vorbim despre profit, deocamdată ne achităm toate cheltuielile şi obţinem şi un mic profit.

Discutăm de produse perisabile, ceea ce înseamnă că trebuie să avem preţuri accesibile pentru a intra şi a atrage cumpărătorii. Calitate foarte buna la preţuri accesibile, aceasta este deviza Carniprod limited.

Două fete românce lucrează pentru noi şi s-au dovedit foarte înţelegătoare în această perioadă tumultoasă care se întâlneste la începutul fiecărei afaceri.»

Oana Grigore


Carniprod

181 Burnt Oak Broadway

Burnt Oak, HA8 5EH

Tel 07876718406

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exercitarea drepturilor civile faţă de poliţie

Tensiuni la Belfast, din cauza romilor