Menu
in

Polonezii instalatori, românii programatori

Românii din domeniul ITC ar putea deveni noii „instalatori polonezi” în Marea Britanie, scrie cotidianul The Independent. În articol sunt prezentate și câteva afaceri de acest tip ce au creat locuri de muncă în UK. Mai mult, materialul subliniază că  românii nu vor fura locurile de muncă britanicilor.



Potrivit publicaţiei britanice, un român din UK, Emil Gal, în vârstă de 23 de ani, face parte dintr-un nou val de imigranţi est-europeni ce vin în Marea Britanie pentru a începe afaceri în sectoare cu un puternic potenţial de creştere, ca cel al tehnologiei şi social media. Primatul britanic în aceste domenii atrage întreprinzători care nu beneficiază de piaţa şi infrastructura de care au nevoie în ţările lor, în Europa de Est.

„Românii sunt buni la două lucruri – inginerie şi antreprenoriat”, a declarat Gal. The Independent notează apoi faptul că România,țara lui Gal, a dat lumii un biolog laureat cu un Nobel, inventatorul motorului cu reacțieşi a trimis un astronaut în spaţiu. Tânărul s-a mutat la Londra în urmă cu trei ani, după ce a studiat informatică şi matematică în România, pentru a-şi crea o firmă în domeniul tehnologiei publicităţii video, Brainient. Afacerea sa oferă caracteristici interactive clipurilor postate online, ajutînd clienţii să îşi crească veniturile din publicitate cu aproximativ 30%.

Discuții Antonescu – Clegg: „Demontați stereotipurile despre români” – VIDEO

„Dacă iei un editor care obţine 20 de milioane de lire sterline (peste 23,3 milioane de euro) pe an, acest lucru înseamnă 26 de milioane de lire (peste 30,3 milioane de euro)”, explică Gal. „Acest lucru înseamnă plăţi mai mari ca taxe şi, eventual, mai mult personal. Nu este ceea ce aşteaptă oamenii, atunci când aud că rămânii sunt ţigani”, subliniază el.

Estimări ale unor organizaţii ca Migration Watch cu privire la venirea a aproximativ 70.000 de imigranţi pe an după 1 ianuarie 2014, când vor fi anulate restricţiile impuse pe piaţa muncii în UE, inclusiv în Marea Britanie, alimentează temeri potrivit cărora aceştia vor ocupa locurile de muncă ale britanicilor şi vor afecta sistemul bună stării, în contextul în care romii ridică aproape permanent tabere în zone de lux ca Park Lane şi Mayfair.

“Nu mai vrem să ne întoarcem în România”

În contextul în care un val de imigranţi est-europeni a fost acuzat, la jumătatea anilor 2000, că au ocupat locurile de muncă ale britanicilor, start-up-uri de acest tip creează locuri de muncă, subliniază The Independent, oferind exemplul unei firme create de un estonian care are 15 angajaţi, a românului (10 angajaţi), şi a unui lituanian (30).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version