in

Prezentator britanic, despre Emma Răducanu: „Dacă joci în finală, eşti britanică. Dacă eşti chelneriţă, eşti româncă”

„Dacă jucați într-o finală de tenis, sunteți britanic, dacă sunteți constructor / livrător / chelneriță etc. sunteți român”, a fost tweet-ul controversat postat de Adil Ray, prezentatorul de la Good Morning Britain, într-o referință clară la originea sportivei Emma Răducanu, câştigătoarea de la US Open.

Britanicul s-a confruntat cu reacții dure pe reţelele sociale în urma postării legate de rădăcinile tenismenei.

“Ca de obicei, domnul Ray încearcă din nou să stârnească o discuţie despre rasă unde nu există aşa ceva”, a notat un utilizator de Twitter.

Regina Marii Britanii o felicită pe Emma Răducanu după câștigarea US Open! Mesajul emoționant al suveranei

Un membru Twitter nu și-a putut ascunde disprețul, spunând:  „Aceasta este o generalizare cuprinzătoare, nu credem cu toții așa – cu siguranță că lupta împotriva prejudecăților înseamnă că nu se fac generalizări?”

Un alt utilizator Twitter a spus: „Absurd. Sugerați că Emma Răducanu nu este cetăţean britanic? Sau că românii care lucrează în Marea Britanie nu sunt români?”

Alt utilizator a scris că astfel de generalizări s-au mai folosit de-a lungul anilor în cazul unor vedete din sport. “Îmi aminteşte de gluma folosită de un stand-up comedian despre Zinedine Zidane. Când înscrie/câştigă: Este francez, este campionul nostru. Când greşeşte: Nu, el nu este francez ca noi. Este din Algeria”, a notat acesta, conform gandul.ro.

Emma Răducanu are tată român şi mamă de origine chineză. Sportiva s-a născut la Toronto şi s-a mutat împreună cu familia sa în Anglia când avea doi ani. Emma Răducanu a povestit, pentru Gazeta Sporturilor, că vine „de câteva ori pe an” la București, de unde este tatăl ei și unde locuiește bunica.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 5]

Regina Marii Britanii o felicită pe Emma Răducanu după câștigarea US Open! Mesajul emoționant al suveranei

pasaport sanatate UK

Guvernul britanic renunţă la paşaportul de vaccinare. Sajid Javid: „Este inutil”