in

Rapidiștii din Anglia au pus bazele unui club de fotbal românesc în Coventry. Managerul WestMidlands Rapid, Daniel Piron: „Am creat o mică familie”

„Suntem o echipă de români din Coventry, în formă organizată jucam din mai 2019, am început să jucăm de plăcere, am văzut că există interes și am zis să facem ceva organizat”, începe Daniel Piron povestea clubului WestMidlands Rapid.

Daniel este managerul clubului, și totodată cel care a avut ideea înființării sale.


„Am început să postez pe grupul Români în Coventry de pe Facebook cine vrea să joace fotbal și am fost surprins de cât de mulți au răspuns”, spune el.

„Eu am venit cu ideea și apoi bunul meu prieten Florin Condruș, care e stelist, a venit cu ideea numelui… West Midlands Rapid… mi a spus că trebuie să fie ceva Cu RAPID că sunt prea înfocat”, glumește Daniel.

În momentul acesta echipa joacă în Coventry Sunday League Divizia III. „Meciurile de acasă le jucăm la o bază sportivă, Caludon Leisure Centre se numește. Meciurile sunt Duminică de la 11.00 dimineața”, mai spus managerul clubului românesc din Coventry.

Un rapidist din Londra luptă pentru salvarea echipei sale de suflet. „Se pare că nu mai suntem singuri împotriva tuturor”

În proiect s-a implicat și Dan Buțiu, unul dintre cei mai înfocați fani ai Rapidului din Anglia, creatorul proiectului FCRB London. Acesta i-a ajutat pe cei de la WestMidlands Rapid să încheie chiar și un parteneriat cu firma Latino Granite care a devenit astfel sponsorul echipei. Totodată, sponsorul tehnic este firma Acerbis, care furnizează echipamentele băieților.

„Comunitatea românească este destul de numeroasă în Coventry și lucrul cel mai important este că băieții din echipă au închegat prietenii. Se vizitează în timpul liber am creat o mică familie. Avem un grup de WatssApp unde postăm informații despre echipă, iar când cineva are nevoie de ajutor, toți reacționăm”, a mai spus Daniel Piron.

Dan Buțiu este cel care a pus bazele FCRB London. El spune că s-a implicat imediat când a aflat că este vorba despre fotbal și, mai ales, despre marea sa iubire, Rapid București.

„Din dorința de a apropia comunitatea Rapidistă din Marea Britanie, am creat grupul de Facebook FCRB LONDON – Comunitatea Rapidistă din UK”, spune Dan Buțiu.

„Cu Daniel Piron am ținut legătura și le-am urmărit parcursul din campionatul trecut. Mi-a plăcut ideea lor de a numi echipa WestMidlands Rapid. O combinație care vorbește despre lumea nouă în care au ajuns de câțiva ani și Rapid care nu poate fi uitată niciodată”, a continuat el.

„Într-o zi mi-a venit o idee, care s-a dovedit a fi foarte bună, aceea de a vorbi cu bunul meu prieten, Adrian Pamfile, care deține compania Latino Granite, căruia i-am propus să devină sponsorul principal al echipei. El are activitatea în Wellingborough, iar Coventry e doar la o aruncătură de băț. Astfel, pentru faptul a că era vorba despre comunitatea românească a decis aproape imediat că dorește să ajute”, ne-a povestit Dan Buțiu despre cum a ajuns să facă legătura între echipă și sponsor.

Parteneriatul s-a format acasă la Dan, unde s-au discutat detaliile și s-a bătut palma. „Mi-a plăcut mult energia pozitivă degajată de această întâlnire și sunt sigur că se vor realiza lucruri frumoase.

„Ca rapidist, încerc să copiez exemplul marelui Rapid, de aceea nici nu m am gândit la alte culori pentru echipament, stema nu puteam să o punem pe aceeași, dar am introdus simboluri tradiționale”, a mai spus managerul Daniel Piron.

Echipa managerială a WestMidlands Rapid este formată din: Daniel Piron – manager, Andrei Roșoga – antrenor și Florin Condruș – asistent manager.

„Sunt fericit că pot să ajut o echipă de fotbal românească. Sunt sigur că împreună vom aduce bucurie în comunitatea românească din Coventry. Ne dorim să fim un exemplu pentru toți românii din UK”, a declarat, la rândul lui, Adrian Pamfile, de la Latino Granite ltd.

Mircea MaerANUNȚ IMPORTANT! Se poate călători în România cu PAȘAPORTUL EXPIRAT. Vezi care sunt condițiile

Nu se va mai intra în Marea Britanie cu „buletinul”