in

Record omologat de Guinness World Records: Șase români au gătit cea mai mare porție de fish&chips din lumeȘase români angajați ai Genting Casinos UK Ltd au gătit cea mai mare porție de fish&chips din lume, omologata de Guinness World Records.

Ideea de a realiza cea mai mare porție de fish&chips din lume i-a venit lui Cristian Genete în urmă cu patru ani, când se uita la televizor și a văzut un reportaj despre câțiva bucătari care preparau fish&chips. Era în primii ani de facultate și era foarte receptiv la informațiile din domeniu, scrie wall-street.ro

„Am zis că oamenii ăia ori n-au ce face, ori sunt mânați de o pasiune pe care e greu s-o exprimi. Mi-a rămas în cap pur și simplu. Ideea a prins contur la câteva săptămâni după aceea și m-am gândit oare ce șanse am să fac eu așa ceva în țara în care fish&chips-ul este mâncarea tradițională”, spune Cristian Genete.


După mai multe călătorii de documentare în Billingsgate Fish Market din Londra, Cristian Genete s-a decis sa folosească halibutul pentru tentativa de a obține recordul mondial pentru cea mai mare porție de fish&chips din lume.

„Știam deja ce peste vreau, făcusem ceva research și mi-am dat seama că nu pot să comand un rechin sau ceva mai mare, trebuia să fie ceva acceptat ca pește comestibil. M-am hotărât la halibut, și am întrebat dacă se poate, când poate fi adus și cat costa. Am primit refuzuri până când m-am descurajat ușor, sau mai bine zis m-am descumpănit. Am ajuns însă, în cele din urmă, la o companie 100% britanică. Oamenii au fost entuziaști și mi-au zis că mai fusese cineva acum câțiva ani care căuta un peste mare … Mi-au spus ca e foarte dificil si ca durează luni de zile pana când să găsească un astfel de peste”, a mai explicat bucătarul român.

Ion Poslusnic a aflat de ideea lui Cristian Genete cu ceva vreme înainte să reușească sa găsească peștele care a fost livrat în luna noiembrie 2017.

„Noi tot făceam planuri, pentru că nu aveam peștele, ne jucam cu ideile. Si apoi a venit peștele”, spune Ion Poslusnic, care are experiență semnificativă în domeniul ospitalității, lucrând mai mulți ani pe vase de croazieră.

Cristian Genete a fost contactat de reprezentanții firmei care se angajase sa-i facă rost de pește în septembrie. „Peștele nostru a venit din Norvegia, mesajul a venit la telefon dimineața, eu terminasem tura la 2 dimineața, am dormit, m-am trezit pe la 6 și am văzut că mesajul venise pe la 4 dimineața. Am sunat înapoi si mi-a zis ca a venit pestele, ca este in Londra si ca are 86 de kilograme”, povestește Cristian.

Era nevoie însă de bani, in jur de 30.000 de lire sterline, așa încât Cristian Genete a vorbit cu managementul de la Resorts World Birmingham.

„M-am dus in aceeași zi la managerul meu, iar omul a înțeles si i-am zis că a venit pestele si că-mi trebuie bani să-l cumpăr. Nu am stat trei minute la el in birou și mi-a dat aprobare și cash in aceeași zi. Am închiriat o dubă, am luat încă doi colegi cu mine și in noaptea următoare am plecat la Londra să aducem pestele… Era absolut superb, l-au pus in masina si pe drumul inapoi am fost mai mult decât fericit”, a mai spus Cristian Genete.

„Sponsorii noștri au decis sa-l congelam si sa-l facem peste aproape trei luni de zile. Tot procesul ăsta implica și mai multe probleme si riscuri pentru ca era ceva ce nu știam cum să facem. Nu știam în cât timp se dezgheață un pește ca ăsta, fiind extrem de mare. L-am băgat in congelator la începutul lui noiembrie, după ce i-am scos capul… Nu știam daca ne iese acea ținta de file care sa aibă peste 25 de kilograme, cum calculasem noi ca trebuie pentru a bate recordul”, povesteste Ion Poslusnic.

Pe 9 februarie 2018, cei doi, ajutați de alți patru români, au reușit să doboare recordul obținând un fileu de pește pentru fish&chips de 29,7 kilograme. După mai multe peripeții au reușit să îl prăjească după rețeta tradițională, iar cei de la Guiness au omologat recordul.

Întreaga poveste o puteți citi pe wall-street.ro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul Viorica Dăncilă i-a declarat război limbii române

Libraria Carti Romanesti UK

Cărți în limba română. Librăria Cărți Românești din Londra livrează oriunde în UK.