in

Restricțiile pandemiei se apropie de sfârșit. Adriana Culea, Gold’s Restaurant, Dagenham: „Oamenii au nevoie să iasă, să socializeze, să se distreze”

La doar un an de când au deschis restaurantul, soții Culea au fost obligați să respecte restricțiile pandemiei și să închidă sau să funcționeze la capacitate limitată. La mai bine de un an de la începerea pandemiei, restaurantele românești din Londra și-au deschis din nou porțile pentru organizarea de evenimente. De pe 21 iunie nu mai există o limită a numărului de participanți, iar de săptămâna viitoare, totul va intra în normal.

Adrian Culea a a început să facă catering în urmă cu patru ani. A servit alimente sănătoase și proteine ​​membrilor Gold’s Gym din Dagenham, estul Londrei.

Apoi, împreună cu soțul ei, a reușit să închirieze o sală în clădirea sălii de sport, unde continuă să deservească clienții Gold’s Gym, dar organizează și evenimente, în special pentru comunitatea românească din estul Londrei.

Soții Culea au început să organizeze evenimente, nunți, botezuri, petreceri, sărbători, în 2018. Au continuat în 2019, iar în 2020 au fost afectați de pandemia de coronavirus, ca toate afacerile din industrie.

Marea Britanie: Al treilea val de COVID a început. Este posibil să se ajungă din nou la lockdown

„A fost foarte greu”, spune Adriana. „Am fost blocați pe 24 martie 2020, am fost opriți timp de trei luni. Apoi au existat restricții: evenimentele trebuiau organizate cu 30 de persoane, nu se putea dansa, era foarte dificil”, continuă ea.

Restaurantul Gold’s a contractat evenimente, dar majoritatea au fost reprogramate după ridicarea restricțiilor. După sfârșitul primului blocaj, au reușit să organizeze câteva evenimente, după care a început celălalt lokdown.

Interzicerea dansului, o problemă

Cea mai mare problemă pentru români este lipsa dansului în timpul unei petreceri. „Am fost în vacanță, în octombrie anul trecut și am avut un eveniment, totul era aranjat”, își amintește Adriana.

„În acea sâmbătă, m-a sunat proprietarul clădirii, văzuse pe camerele de supraveghere că se dansează. Mi-a spus că este o încălcare a legii. Trebuia să sun și să le spun că nu au voie să danseze. Oamenii erau fericiți, pandemia părea să se fi încheiat, dar a trebuit să le spun să oprească muzica.”

„Nouă, românilor, ne place să dansăm. Aceasta este marea problemă. Englezii sunt ok, înțeleg situația diferit, este mult mai greu pentru noi și cred că oamenii vor înțelege cu greu când li se va cere să stea la mese”, crede ea.

„Am redeschis pe 17 mai, am început să recuperăm, majoritatea celor care nu și-au botezat copiii au început să aibă evenimente. Acum suntem complet rezervați până în august”, spune Adriana.

„Oamenii aveau nevoie să iasă, să socializeze, să se distreze”, continuă ea. Adriana spune că acum oamenii trebuie să respecte regulile, după relaxarea din 21 iunie.

„Deoarece nu există nicio limită a numărului de invitați din 21 iunie, le explicăm oamenilor că trebuie ia în considerare celelalte restricții rămase. Aranjăm mesele în așa fel încât să păstrăm distanța socială, cu șase persoane la masă”, a spus Adriana Culea.

„Trebuie să fim atenți în continuare să nu ne îmbolnăvim. Cu cât răspundem mai bine la reguli, cu atât mai bine pentru populație și cu atât mai repede vom scăpa de restricții”.

Mai multe informații pe gov.uk/coronavirus.


Restricțiile pandemiei se apropie de sfârșit. Adriana Culea, Gold’s Restaurant, Dagenham: „Oamenii au nevoie să iasă, să socializeze, să se distreze”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 4.8]

Atac cu acid în Colindale. Trei persoane au fost stropite cu o substanță corozivă

Medicii din Marea Britanie atacă planul de relaxare al premierului Boris Johnson: „Este IRESPONSABIL”