in

Român din Anglia, mesaj ironic pentru conaționali: „Voi aveți parte de toată acțiunea… la lopată, la târnăcop și la roabă”

Dinu Șovea, un român stabilit în Londra, celebru pe Facebook pentru pamfletele sale pline de ironie la adresa românilor care lucrează peste hotare, a publicat o nouă postare.

Iată ce scrie Șovea:

Recunosc…SUNT UN FRUSTRAT.

De mic am fost invidios pe voi. Parintii m-au educat si tot au insistat sa merg la scoala si sa invat. Chiar si in vacantele de vara, seara dupa joaca ma puneau sa citesc.

Ma uitam cum ceilalti copii se distrau intruna. In timpul scolii ei nu aveau teme, chiuleau, in vacanta faceau bani muncind cu ziua sau pe unde apucau. Dupa cele opt clase… am continuat cu liceul si facultatea si voi ati ramas cu cele opt clase. In timpul asta voi ati muncit, v-ati distrat si ati strans mici averi.

Si astazi sunt invidios… stau si ma plictisesc la munca si voi aveti parte de toata actiunea, toata distractia. Ma uit pe geam si as vrea sa fiu acolo cu voi la lopata, la tarnacop si la roaba. Totusi, am sechele din copilarie cu invatatul… si nu pot. Scoala nu ma lasa sa fiu acolo cu voi.

Respect tuturor artistilor cu lopată ce deseneaza din hârleț si tânacop. Respect tuturor sculptorilor in pamant si betoane, cei fara scoala ce inunda santierele din strainatate si a caror singura calitate este munca”.

Anglia. Dinu Șovea, mesaj pentru conaționalii rămași acasă: „Am fost și eu cocalar ca voi…”Video. Doi polițiști, bătuți cu sălbăticie pe o stradă din Londra

VIDEO – Imagini incredibile: Un român s-a urcat pe un stâlp de iluminat de pe Podul Westminster și s-a aruncat în Tamisa