in

Român din Marea Britanie: „În UK medicii nu-și dau demisia, dimpotrivă, se oferă și medicii pensionari”

Vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi înregistrat de Paște, în Marea Britanie, adică în aproximativ două săptămâni. Apoi, numărul cazurilor ar urma să scadă dacă oamenii respectă măsurile de distanțare socială, spun experții. Regatul Unit a raportat până acum peste 22 de mii de infectări și peste 1.800 de decese.

Despre aceste subiecte, Digi24 a stat de vorbă cu Bogdan Ghiță, român stabilit în Marea Britanie. Acesta a comparat și cadrele medicale din Marea Britanie cu cele din România, unde mai mulți medici au demisionat de frica infectării, potrivit stiripesurse.ro.

Întrebat de Digi24  dacă în Marea Britanie medici, asistente sau infirmiere au demisionat de frică să nu fie contaminați cu coronavirus, Bogdan Ghiță a spus că în Marea Britanie, situația este inversă față de România.

„E o reacție interesantă ce s-a întâmplat… În Marea Britanie sunt aproape invers aceste reacții. Marea Britanie a făcut un apel la voluntari, inclusiv către cei care au intrat la pensie și s-a trezit cu dublul ofertelor. Au cerut 250.000 de oameni și au venit 500.000 de oameni. Deci este probabil vorba despre o diferență culturală”, a spus Bogdan Ghiță.

De menționat că principalul motiv invocat de medicii români este acela al lipsei materialelor de protecție.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC


Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spitalul Judeţean

Teste făcute „pe pile”, oameni lăsaţi să moară: procurorii extind ancheta la Spitalul Judeţean din Suceava

Brixton, copil de 13 ani, a murit la scurt timp după ce a fost infectat: ”Nu avea nicio altă afecțiune”