in

Român din Peterborough: «După Brexit, oamenii mă privesc altfel. Cred că vreau să îi jefuiesc. Dar eu muncesc și plătesc taxe»


În Peterborough, localitate din regiunea Cambridgeshire, după alegerile europene, în 6 iunie se va vota pentru înlocuirea parlamentarului local, Fiona Onasanya. Aleasă parlamentar pe listele laburiștilor, în 2017 , Fiona Onasanya a fost destitută, conform unei proceduri declanșate de o petiție populară, după ce a fost condamnată la închisoare, pentru că a mințit în timpul unei anchete a poliției.

Localitatea este cunoscută pentru numărul foarte mare de străini care s-au stabilit aici, declanșând ostilitatea localnicilor.

Daily Mirror a realizat un reportaj între locuitorii orașului. Între cei intervievați, un român de 19 ani, Avram Jianu, venit în Marea Britanie la vârsta de trei ani. El consideră că rasismul a crescut, după referendumul din 2016.Avram, care vinde jucării la o tarabă și lucrează și într-un depozit Marks and Spencer, a declarat, într-o engleză stricată, cu accent de Yorkshire:

“Aici sunt mulți imigranți, est-europeni. Am observat o schimbare în felul în care oamenii mă privesc de la Brexit – ei cred că îi fur, îi jefuiesc.

Ei cred că am venit în Anglia pentru a fura. Dar eu muncesc, plătesc taxe.”

Patron român: «Ospătarii din Londra câștigă ca în România. Dar chiria acolo e 600 de lire, la noi 400 de lei»

“Brexitul va face Lira să coboare. Alimentele devin scumpe, dar salariile rămân neschimbate”, a spus el.

“Când oamenii au votat, nu au știut pentru ce au votat. Tinerii nu au votat, erau oameni născuți în anii ’60, ’70 și ’80 care au votat să iasă”.

Avram a mai spus că la alegerea parlamentarului local, subiectul central va fi tot Brexit.

La Referendumul din 2016, aici peste 60% dintre voturi au fost pentru „Leave”.

Un englez de 84 de ani a declarat: «M-am săturat să tot aud de Brexit. Când se vorbește la TV, îl închid. Parlamentul ar trebui să țină cont de dorința populației. Partidul lui NIgel Farage va lua acum o mulțime de voturi.» Nigel Farage, fondatorul partidului Brexit, acum pe primul loc în sondaje, a fost de două ori până acum la Peterborough.

 
Manchester, din greșeală a băut o sticlă de vin de 5000 de lire: ”Sperăm că te-ai bucurat de seara petrecută la noi”

Marea Britanie. Există șansele unui nou referendum pe tema Brexit