in

Româncă din Anglia, finalistă a emisiunii „Chefi la Cuțite”. Marlena Botezatu: „Nu am limite în bucătărie”
Foto: Antena 1

Pentru participarea la cel de-al cincilea sezon al emisiunii Chefi la Cuțite de la Antena 1 s-au înscris 1.000 de bucătari, dintre care 220 au ajuns în fața juriului format din chefii Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

În semifinală au ajuns doar șase concurenți, iar finala a fost o bătălie dată în trei: Marlena, Cristina și Bogdan, scrie DC News.

Cei trei finaliști au gătit contra cronometru și au încercat să demonstreze că au tot ceea ce le trebuie pentru a câștiga premiul de 30.000 de euro. În cele din urmă, Bogdan a fost declarat câștigător.

Marlena Botezatu are 50 de ani și este bucătar în Londra, la propria firmă, M&D Events. Concurenta a mărturisit că nu are limite în bucătărie și este dornică să experimenteze cele mai inedite combinații de savoare în farfuriile pe care le-a pregătit în cadrul competiției.

Marlena a avut un restaurant în România la care a renunțat după ce a divorțat, dar acest lucru nu a oprit-o să lupte pentru marea sa pasiune, gastronomia.

A plecat în Anglia alături de cei trei copii ai săi și acolo a început să își construiască o carieră de bucătar. A fost șef de sală în restaurante conduse de bucătari de renume, iar în prezent și-a deschis o firmă de catering ce organizează evenimente, în cadrul căreia este atât director, cât și chef.

Chiar dacă nu s-a clasat pe primul loc și nu a câștigat marele premiu de 30.000 de euro, Marlena a părăsit competiția cu zâmbetul pe buze, se arată pe site-ul Antena 1.

„«Chefi la cuțite» a fost cea mai frumoasă experiență din viața mea! Mă bucur enorm că am avut curaj să îmi depășesc limitele și să vin la o asemenea competiție!”, a declarant Marlena.

„Planuri de viitor ar fi multe. Mi-aș dori să am ocazia să merg la un curs de perfecționare că bucătar, să îmi deschid o firmă de evenimente în România … chiar ar fi senzațional să pot reuși. După 10 ani de stat în afara țării am descoperit România altfel! Avem o țară frumoasă cu oameni deosebiți și parcă m-aș întoarce acasă să pun umărul la treabă și să aduc un plus cu ce am învățat în străinătate. În rest, îmi doresc să fiu sănătoasă și să pot duce tot ce mi-am propus până la capăt”, a mai spus românca din Anglia.

De la spălător de vase, la bucătar de top. Un român a ajuns unul dintre cei mai vestiți șefi din Oxford
Anglia. Parlamentari, militanți de stânga și lideri sindicali pornesc într-un turneu anti-Brexit

Kingston. Român condamnat pentru viol. A nenorocit o tânără de 18 ani