in

Românii din UK nu se tem de Brexit: «Intențiile noastre sunt să rămânem aici, nu vrem să ne întoarcem în România»

Marea Britanie a ieșit în mod oficial vineri, ora 23:00, din Uniunea Europeană.

Părerile românilor din această țară despre Brexit sunt împărțite, majoritatea fiind de părere că ieșirea din Uniunea Europeană a fost și este o necunoscută generală, însă cei mai mulți au precizat pentru MEDIAFAX, nu au nicio intenție să se întoarcă în România.

”Cum ne simțim noi, adică eu și familia mea, în fața Brexitului? Pfff.. Este foarte complicat! Brexitul a fost și este o necunoscută generală. E un fel de refreshment al work force-ului. Adică se împrospătează piața forței de muncă.

Toți prietenii mei pe care îi cunosc mi-au spus să nu mă întorc în România încă. Referitor la Brexit și la oamenii care trăiesc aici, sunt o grămadă de oameni care trăiesc aici și sunt double-faced. Am mulți prieteni englezi, ei îți spun doar ce vrei tu să auzi.

Am aplicat pentru settled status. A fost foarte simplu, la un moment dat, după multe presiuni din partea UE. Aplicai online, în 5-6 minute. Inițial era ceva gen 96 de pagini, o tâmpenie. Și cu bani. Acum s-a făcut gratis, fără bani. Amândoi avem settled status.

Sper la ce e mai bun după Brexit. Dacă stai aici de 10 ani și contribui la taxele lor, la guvernul lor și la toate lucrurile, până la urmă te simți ca o familie. Să îți părăsești familia pentru că a dat puțin de greu e penibil”, a declarat Alexander Kent, român din Colchester.

”Intențiile noastre sunt să rămânem aici, nu vrem să ne întoarcem în România, ăsta a fost gândul cu care am plecat. Vrem să trăim aici, ne-am acomodat foarte bine la viața de aici.

După 31 ianuarie nu se va schimba nimic până pe 31 decembrie. Totul rămâne la fel, dreptul de muncă e același. Condițiile de călătorie sunt la fel, cu actul de identitate din țara ta.

În Marea Britanie sistemul te ajută să faci totul simplu – să nu pierzi timpul, nu trebuie să te învoiești de la muncă pentru o problemă personală, utilități, alocație copil etc. Totul se face fie online, fie, în cel mai rău caz, prin poștă”, a fost de părere Cristian Stancu, român din Țara Galilor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Un nou atac terorist în Londra, oameni înjunghiați pe stradă, atacatorul a fost împușcat de poliție

Autorul atacului de la Londra, un condamnat pentru propagandă teroristă islamică. Abia ieșise din închisoare