Menu
in

Românii nu sunt bineveniți pe piața muncii din UE. Cea mai ostilă țară este Marea Britanie

Mai mult de jumătate din populația marilor state europene (Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania) nu aprobă intrarea pe piața muncii cu drepturi depline a cetățenilor  României și Bulgariei începând cu data de 1 ianuarie 2014.

Un sondaj de opinie realizat în cele cinci state pentru Financial Times relevă și sprijinul de care se bucură o propunere britanică de limitare a drepturilor la alocații sociale pentru imigranții europeni, potrivit RFI.ro



Ceva mai mult de jumătate din cei chestionați – 53% sunt în dezacord cu deschiderea totală a pieței muncii pentru români și bulgari.

Cea mai mare ostilitate în acest sens se manifestă în Marea Britanie – 64%, urmată de Franța – 63% și Germania – 58%. În Italia, unde românii au deja drept de muncă și Spania, care și-a închis piața muncii după ce o deschisese pentru români, această opoziție este de sub 40%.

O diferență relativ similară întâlnim și la gradul de dezaprobare pentru plata beneficiilor sociale migranților – 83% în Marea Britanie, 73% în Germania și 72% în Franța, pe când în Italia aceasta este de 66% și scade la 60% în Spania.

În plan politic, aceasta se traduce într-o intenție de vot pentru partide eurosceptice în alegerile europarlamentare de anul viitor care variază de la 25% în Marea Britanie și 22% în Franța, la 12% în Spania.

În sfârșit, nu e surprinzător faptul că britanicii sunt cei mai mulți care ar avea o opinie mai bună despre Uniunea Europeană dacă ar avea atribuții mai puține – 66%, în timp ce italienii sunt cei mai puțini – 44%.

S-au găsit vinovații! 40.000 de cetățeni europeni au cerut ajutoare de șomaj în UK

Acest sondaj survine cu ceva mai mult de două luni înainte de deschiderea totală a pieței muncii pentru cetățenii României și Bulgariei. Guvernul de la Londra dorește să obțină sprijinul altor state europene, în frunte cu Germania, în vederea limitării dreptului migranților europeni de a obține beneficii sociale în țările unde sunt rezidenți.

Săptămâna trecută, publicarea unui raport al Comisiei Europene în care se arăta că în Marea Britanie sunt peste 600.000 de imigranți inactivi proveniți din statele UE a declanșat o polemică între Bruxelles și Londra.

Theresa May se bâlbâie în fața Comisiei Europene. Ministrul de Interne nu are date despre beneficiile sociale acordate imigranților UE

Comisia Europeană susține că migranții europeni cărora li se plătesc beneficii sociale în Marea Britanie nu sunt o problemă majoră, în timp ce guvernul susține contrariul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version