in

ANUNȚ foarte important cu privire la al doilea tur al alegerilor! Modificări ale secțiilor din Marea Britanie

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat Autorității Electorale Permanente modificarea adreselor unor secții de votare. Aceste modificări sunt necesare ca urmare a unor situații obiective și au în vedere asigurarea unor condiții optime pentru cetățenii români care vor vota în străinătate pentru turul al doilea.

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat aprobarea Autorității Electorale Permanente pentru relocarea uneia dintre cele două secții de votare care au funcționat la Plymouth la turul I al alegerilor prezidențiale (secția de votare nr. 578) la Londra/Edgware.


Propunerea este fundamentată pe constatarea unui flux foarte mare de alegători la unica secție de votare din Londra/Edgware (cea mai solicitată, practic, dintre secțiile de votare din străinătate), la primul tur al alegerilor (cu o prezență de 7.264 de alegători), comparativ cu afluența relativ redusă înregistrată la cele două secții din Plymouth (la primul tur de scrutin înregistrându-se un număr total de 792 de votanți la ambele secții).

Prin relocarea propusă se urmărește, astfel, crearea condițiilor necesare pentru optimizarea și eficientizarea procesului de gestionare a fluxurilor anticipate de votanți în cele două circumscripții, la cel de-al doilea tur al alegerilor.

„Subliniem că persoanele care vor dori să-și exercite dreptul de vot în Plymouth, o vor putea face, şi la turul al II-lea, la secția nr. 579, care va continua să funcționeze la aceeași adresă ca și la turul I, respectiv: Pilgrim Church, St. Levan Road Plymouth, PL2 3AE. În ceea ce privește noua adresă a secției de votare nr. 578, aceasta este The Hive London, Camrose Avenue, Londra, HA8 6AG”, arată MAE.

Cum se votează în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Românii din diaspora au tot trei zile la dispoziție pentru a votaÎncă o rețea de prostituție din România distrusă la Londra. Recrutau tinere din familii sărace prin metoda „loverboy”

Români, sclavi la o spălătorie auto din Anglia: „Ne-au luat cărțile de identitate. Stăteam într-o cameră cu șobolani”