in

Sfâșietor: De dorul părinţilor plecaţi în Marea Britanie, o fetiţă din Neamţ i-a așteptat o noapte în scara blocului. Părinții nu au venit


A fost alertă în Piatra Neamţ, unde poliţiştii au căutat o noapte întreagă o fetiţă de 12 ani. Au găsit-o teafără, dar povestea ei a înduioşat toată ţara. Copila a stat toată noaptea în scara blocului în care a locuit până anul trecut cu părinţii ei.

Plecaţi la muncă, peste hotare, îi promiseseră că se vor revedea curând. Cuprinsă de dor, fata nu a mai avut răbdare şi a plecat să îi aştepte la fosta lor casă, fără să anunţe pe nimeni, scrie Observator.tv.

Ana-Maria Moldoveanu și-a așteptat părinții

Era ora 13:00 când Ana-Maria Moldoveanu a plecat, vineri, de la şcoală. Fata nu a mai ajuns la mătuşa care avea grijă de ea. Anul trecut, părinţii ei au plecat în Marea Britanie, în speranţa unui trai mai bun. Recent i-ar fi promis copilei că vor veni, în ţară pentru câteva zile.

Bucuroasă că îi va revedea, Ana Maria s-a gândit să-i aştepte în locul care a însemnat “acasă” pentru ea şi familia ei. S-a aşezat în scara blocului unde a locuit cu chirie până la plecarea părinţilor şi a aşteptat. În zadar.

”Aseară a trecut pe langa noi, că eram pe bancă. S-a oprit și a spus sărut-mâna. Era foarte vioaie fata pe la 4.00. Fetița e pusă la punct, e curată, o îngrijește mătușă-sa. Îi face mofturile toate!”, spune o vecină.

”N-ar trebui să-i lase așa. Și eu am avut nepoți, fetele i-au lăsat la mine, dar am avut grijă de ei, i-au lăsat pe o bază. Copiii ăștia sunt afectați emoțional”, declară o altă vecină.

”Sărăcuța! E o dramă mare și părinții pleacă, săracii, de nevoie. Pentru că știți cum e în țară la noi, e foarte greu și rămân copiii, săracii!”, spune o a treia vecină.

Zeci de poliţişti au căutat-o pe fetiţă întreaga noapte pe străzile din Piatra Neamţ. Abia la 7 dimineaţa o fostă vecină a recunoscut-o şi a anunţat autorităţile. După mai bine de 12 ore în care fata a stat singură, în frig.

Statisticile arată că în toată ţara, oficial, aproape 95.000 de copii au cel puţin un părinte plecat să muncească peste graniţe.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC
Educatoarea care aduce România în sufletele copiilor români din Dublin: „E important să păstrezi și să dai mai departe moștenirea”

Abia sosit din România, Zoro violează o femeie în Manchester. Reacția violatorului: „Am mușcat-o din dragoste”