in

Spectacole și concerte pentru comunitatea românească. „Diaspora Events”, un vis devenit realitate

După ce au reușit să aibă un succes pe care nici ei nu îl anticipau în domeniul construcțiilor, Teodor Macovei și George Florea merg mai departe și pun bazele unei companii de spectacole.

Cei doi dau de muncă mai multor muncitori, cei mai mulți români, și caută să angajeze în continuare datorită numărului mare de lucrări pe care l-au obținut.

Teodor și George au 36 și respectiv 33 de ani, vârste la care unii nici nu se gândesc că ar putea să aibă o afacere prosperă într-unul dintre cele mai importante orașe ale lumii.

Însă, așa cum spune Teodor Macovei, „dacă muncești 24 de ore din 24, cu pasiune și plăcere” nu ai cum să nu reușești. Asta a făcut în România, unde a reușit să dezvolte compania unde lucra și să o aducă de la 30 de angajați la 140.Teodor Macovei

Teodor și George au înființat, de curând o altă companie, care se va ocupa de evenimente artistice și culturale în comunitatea românească.

Diaspora Events va intra în forță începând din această lună pe piața londoneză, cu concerte, piese de teatru, stand-up, lansări de carte și alte astfel de acțiuni.

„Colaboram cu firma SAS Events, compania artistului Ștefan Stan din România”, spune Teodor Macovei. De altfel, unul dintre primele evenimente care se vor desfășura sub patronajul Diaspora Events este un concert extraordinar Ștefan Stan, în centrul Londrei, la 229 The Venue.

În afară de această locație, spune Macovei, mai există încă două unde vor fi organizate concerte și petreceri.

Una dintre ele se află în zona Ilford, unde vor fi organizate săptămânal evenimente de circa 250 de persoane. „Vii, mănânci, vezi un spectacol. Acolo ne vom axa în special pe muzică etno”, mai spune Teodor Macovei.

La 229 The Venue, în centrul Londrei, vor avea loc în fiecare lună concerte unde vor participa până la 600 de persoane.

O a treia locație care va fi dezvăluită la momentul oportun le va da posibilitatea celor de la Diaspora Events să organizeze acțiuni unde vor putea participa peste 2.500 de oameni. Acolo vor avea loc concerte cu muzică live ale unor artiști români o dată la trei luni.

Dar Diaspora Events nu va fi doar o altă afacere, ci va aduce beneficii și comunității, spune Teodor Macovei. Asta pentru că o parte din bani se va întoarce în comunitate. Cum? „Va fi o redirecționare a unor sume de bani din încasări către activități din comunitatea românească: cum ar fi cluburi sportive românești sau un ghid video pentru autocarele cu care românii vin în Londra”.

George Florea

Acest ghid, spune Teodor Macovei, va fi realizat în colaborare cu actorul Dragoș Moștenescu și va fi distribuit pe autocarele companiilor românești. Astfel, în timpul cursei, românii vor putea urmări sfaturi de la specialiști care le vor prezenta primii pași pe care cei noi veniți în Marea Britanie trebuie să îi facă dacă vor să se stabilească aici.

Potrivit acestuia, în jur de 130.000 de români circulă anual cu autocarul în Marea Britanie.

Teodor mai spune că ideea înființării companiei de spectacole i-a venit în anul 2015, la un festival românesc organizat în Londra, dar care nu a avut efectul scontat. „Am văzut că există potențial si că românii merită mai mult. În patru ani am căutat parteneri cu care să pot demara un proiect de anvergură. După mai multe încercări eșuate în grupul de prieteni, am întâlnit o persoana care a fost încântată de acest proiect și care a venit cu sufletul alături de mine. Este vorba despre artistul român Ștefan Stan”, a explicat Teodor despre începuturile companiei.

„Anul trecut ne-am întâlnit și am discutat despre visul meu. Ne-am asociat astfel pentru dezvoltarea proiectului Diaspora Events pentru comunitățile românești din Europa. Am strâns o echipă de profesioniști și am început să lucrăm la proiect”, a continuat el.

Primul evenimente, un concert cu etno cu Lorena, a avut loc pe 18 mai, la Crown Banqueting Suite, în Ilford.

Intrarea a fost 45 de lire sterline, cu meniu inclus. În meniu: o gustare și platou cald: piept de pui, mici, cârnăciori, cartofi, ceafă de porc, cașcaval, murături. Ceaiul și cafeaua au fost din partea casei;

Pe 26 mai, la 229 The Venue, în centrul Londrei, va avea loc concertul îndrăgitului artist Ștefan Stan.

Alături de Ștefan Stan va urca pe scenă și câștigătoarea concursului pe care l-am organizat pentru fanii lui Stefan Stan din Romania. A fost un concurs in care fanii au trebuit sa cânte piesa lui Ștefan „Orice, oricând”, iar cel care a adunat cele mai multe like-uri a fost desemnat câștigător. Premiul consta într-o excursie la Londra și un duet cu artistul în concertul de aici. Câștigătoarea este Ioana Nadia Moldovan, din Cluj”, a spus Teodor Macovei.

Un alt proiect al Diaspora Events va fi cardul de fidelizare. Acesta va putea fi folosit pentru a aduna cash-back în 6.000 de locații din Europa.

Evenimentele următoare vor fi anunțate la fiecare jumătate a lunii, a mai ținut să menționeze reprezentantul Diaspora Events.

Va fi o vară plină de evenimente și o toamnă și mai plină”, spune Teodor Macovei

„Avem o echipă de zece oameni, fiecare specialist în domeniul lui. Sunt cei mai buni de pe piață în domenii precum marketing, management, spectacole, evenimente, DJ, fotografi etc.”

„Mențineți valorile pozitive, pentru că valorile se transformă în destin. Dacă poți să visezi, poți să realizezi”, a ținut să încheie într-o notă optimistă Teodor Macovei.

Mircea Maer
Un test ADN i-a adus o avere COLOSALĂ unui muncitor din Marea Britanie

Orașul Londra, amenințat de creșterea alarmanată a nivelului mării