Doi studenţi români au fost aleşi în comitetul de conducere al Uniunii Studenţilor Universităţii Canterbury Christ Church, format din patru membri.
Studentele Silvia Raşcă şi Anca Popescu au fost alese în această primăvară şi vor prelua, începând cu august 2011, funcţiile de preşedinte, respectiv vicepreşedinte, ai organizaţiei studenţeşti.
Conform profesorilor de la Universitatea Christ Church, este pentru prima dată în istoria universităţilor britanice când jumătate din comitetul de conducere al unei uniuni studenţeşti este alcătuit din studenţi străini proveniţi dintr-o singură ţară.
Uniunea Studenţilor Universităţii Canterbury Christ reuneşte sub umbrela sa asociaţiile studenţilor de la toate facultăţile, precum şi asociaţiile studenţilor străini. începând cu 2009, la Universitatea Canterbury Christ Church funcţionează şi o asociaţie a studenţilor români, CURSS – Canterbury University Romanian Students Society.
Ambasadorul României, Ion Jinga, a vizitat pe 23 iunie Universitatea Canterbury Christ Church, la invitaţia rectorului acestei universităţi, Profesorul Robin Baker. Referindu-se la alegerea celor două studente, Ion Jinga, a declarat: “Am fost deopotrivă bucuros şi mândru să aflu această veste. Nu a fost însă o surpriză, având în vedere că la toate întâlnirile cu conducerea Universităţii Canterbury, precum şi cu liderii celor peste 30 de universităţi din Regatul Unit pe care le-am vizitat de la numirea mea ca ambasador, interlocutorii britanici au avut numai cuvinte de laudă pentru studenţii, profesorii şi cercetătorii români.”
Silvia Raşcă a venit la Canterbury cu aproape patru ani în urmă, ca parte a primei generaţii de studenţi români la Universitatea Canterbury Christ Church. S-a implicat în activităţile Uniunii Studenţilor în al doilea an de universitate şi a descoperit unitatea şi entuziasmul de a lucra pentru comunitatea studenţească.
Silvia a spus: “Să fiu aleasă preşedinte reprezintă o mare provocare, mai ales acum când ne vom muta într-o nouă clădire începând 2012, fapt care va implica o abordare total diferită a conceptului de operare ca o Uniune.” “M-am simţit binevenită atunci când am ajuns pentru prima oară în Marea Britanie, în 2007, iar comunitatea m-a răsplătit până în prezent cu un sentiment de apartenenţă, într-un oraş fantastic, plin de istorie şi cultură cum este Canterbury. Prin urmare, ca voce a studenţilor, vreau să mă asigur că aceştia vor simţi întotdeauna că aparţin Universităţii Canterbury Christ Church, în timp ce o comunitate mai largă salută prezenţa şi contribuţia lor.” Anca Popescu a studiat Film, Radio şi TV, precum şi Digital Media, şi, începând cu august 2011, va deveni vicepreşedinte pentru activităţile studenţilor.
Rectorul Universităţii Canterbury Christ Church, Profesorul Robin Baker CMG, a declarat: “Suntem extrem de mândri de realizările Silviei şi Ancăi, atât în calitate de studenţi cât şi pentru câştigarea alegerilor din cadrul Uniunii Studenţilor. Studenţii români sunt un element important la Universitatea Canterbury Christ Church. Aştept cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu Silvia în cursul anului în calitate de preşedinte şi îi doresc ei precum şi celorlalţi membri ai comitetului de conducere mult succes şi să descopere plăcerea de a lucra în rolurile lor noi. “
Universitatea Canterbury Christ Church a fost fondată în 1962 de către Biserica Anglicană ca un colegiu de formare a profesorilor. Este o universitate modernă, cel mai mare centru universitar din Kent pentru specializare în domeniul serviciilor publice. Tematicile abordate de programa universitară acoperă însă şi în alte arii de interes academic şi profesional precum: managementul afacerilor, marketing, artă sau producţie de film.
Universitatea este cunoscută ca fiind lider de piaţă în recrutarea studenţilor care aparţin statelor care au aderat recent la Uniunea Europeană. Totodată este universitatea cu numărul cel mai mare de studenţi români din Marea Britanie. Printre cei 18.000 studenţi, dintre care 1.200 străini, se numără şi 314 studenţi români.