in

Talentul românilor nu cunoaște granițe. La doar 13 ani, Ștefan este nominalizat la National Entertainment Awards

Mulți români talentați trăiesc în afara granițelor țării, însă nu își uită originile și continuă să își facă mândrii compatrioții cu realizările lor.

Printre ei se numără și Ștefan Andrei Georgescu, un băiat de 13 ani, născut în România, dar care trăiește alături de părinții, fratele și sora sa, în orașul Stanford-le-Hope, din Essex, la câțiva kilometri de Londra.

Cea mai mare pasiune a lui Ștefan este muzica. El cântă de la 8 ani, iar până acum și-a înscris în palmares câteva participări la concursuri de gen din Anglia.

Prima oară, spune Ștefan, a cântat în sala de clasă, unde și-a uimit colegii și profesorii cu talentul său. Apoi, a decis că vrea să continue pe acest drum și și-a rugat mama să îl ajute.

„Am întrebat-o pe mama dacă pot lua lecții de muzică și astfel am întâlnit-o pe prima mea profesoară, Stacy. Acum mă pregătesc cu o altă profesoară de muzică, Danielle Grodent Fairchild”, spune Ștefan.

„Danielle m-a ajutat să scriu un cântec pentru tatăl meu. Am lucrat la un vers, apoi am continuat și astfel a ieșit cântecul pe care apoi l-am cântat acasă, în fața familiei”, s-a destăinuit tânărul român.


Acum cântă doar în limba engleză, dar își dorește foarte mult să cânte și în română, cu toate că limba maternă nu o mai stăpânește atât de bine. „Trebuie să mai lucrez ca să pot cânta și în română”, spune Ștefan.

Patru ani de muzică la AB Music Academy din Londra. Andrada și Florin, doi muzicieni românii care și-au urmat visul

Dintre toți cântăreții faimoși pe care i-a ascultat, lui Ștefan îi place cel mai mult Billy Joel. „Am cântat niște piese ale lui Joel, Vienna, Always a Woman to Me, și m-au făcut să realizez că este artistul meu preferat”, mai spune el, cu toate că în prima fază îi plăcea Maroon Five. Dintre cântăreții britanici nu are vreunul preferat, însă îl apreciază mult pe Elton John.

În scurta sa carieră de până acum, Ștefan a participat la mai multe competiții, printre care Factor Essex și National Entertaniment Awards, unde a cântat Seven Nation Army, al celor de la The White Stripes. A fost nominalizat pentru The Best Original Artist atât în 2019, cât și în 2020.

National Entertainment Awards a debutat ca Essex Entertainment Awards (EEA) în 2013. Evenimentul este conceput pentru a prezenta talentele din sud-estul Marii Britanii, împreună cu recunoașterea și recompensarea actelor în domeniile lor specifice în muzică, dans și varietăți.

„Misiunea noastră este să recunoaștem că există oameni talentați care apar în fiecare zi în întreaga țară – și acest lucru ar trebui să fie sărbătorit fără a fi nevoie să câștigăm un concurs de talente”, spun cei de la NEA.

Ștefan spune că cel mai mult îi place să se joace, să iasă afară cu prietenii și să cânte la pian, instrument pe care l-a descoperit după ce a început să cânte cu vocea. Vrea să compună cântece, dar cel mai mult îi place să scrie versuri. Evident că își dorește să urmeze o carieră muzicală pentru că, spune el, are de gând să ajungă „faimos și bogat”.

„Pe scenă, am uneori am emoții”, spune Ștefan. Atunci se gândește la altceva pentru a se liniști: „Mă gândesc că dacă o să iasă bine, atunci voi fi faimos”.

(Mircea Maer – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

ATENȚIE! De la 1 ianuarie, cei care folosesc numerele de telefon din Marea Britanie în România ar putea fi taxați suplimentar pentru roaming

Marea Britanie, atacată de A DOUA MUTAȚIE a coronavirusului, și mai agresivă, provenită din Africa de Sud