in

Tânără arhitectă din Suceava, răsplătită cu premiul Institutului Regal al Arhitecţilor BritaniciO tânără de 26 de ani, din judeţul Suceava, absolventă de Arhitectură la ColegiulRichmond upon Thames din Londra și Universitatea Brighton, a fost distinsă cu premiul de excelenţă din partea Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici (RIBA).

Ruxandra Maszni a fost recompensată în cadrul ceremoniei de la sfârşitul anului academic de către Dominic Gaunt, preşedintele filialei RIBA Hampshire, reprezentată de aproape 900 de arhitecţi, care acordă această distincţie anual, unui singur absolvent de Arhitectură din zona Hampshire.

Ruxandra a studiat la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi la Colegiul Richmond upon Thames. A continuat cu arhitectura la Universitatea Brighton tot din Marea Britanie, iar studiile de master le-a urmat la Universitatea Portsmouth. În Marea Britanie, calificarea de arhitect se obţine după cel puţin şapte ani de şcolarizare.


La Portsmouth, Ruxandra a studiat alături Ani Hadzhipetrova, câştigătoare a unui premiu din partea Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici Hampshire, în 2017.

„De 50 de ani, distincţiile şi premiile Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici au sprijinit şi recompensat arhitectura de calitate din Marea Britanie şi din întreaga lume, indiferent de forma, dimensiunea sau bugetul acesteia. Proiectele reuşite reflectă schimbările şi elementele inovatoare din arhitectură, dar, în esenţă, sunt expresia responsabilităţii pentru proiectarea şi realizarea de clădiri şi spaţii menite să îmbunătăţească şi să sporească calitatea vieţii oamenilor”, arată Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici.

Juriul evaluator a fost impresionat de proiectul Ruxandrei, „The Birkenhead Festival City”, un studiu de doi ani asupra rolului luminilor colorate în spaţiile urbane şi cum pot fi acestea folosite pentru a putea conecta oraşele învecinate Liverpool şi Birkenhead.

„Festival City”, proiectat de Ruxandra pentru revitalizarea oraşului Birkenhead și conectarea lui cu Liverpool, se află în sens opus centrului oraşului Liverpool de pe coasta Mersey, în jurul unei reţele de docuri.

Tânăra a proiectat o serie de construcţii uşoare, temporare, foarte atractive din punct de vedere al formelor şi amplasării lor, colorat iluminate, care se reflectă şi care dau impresia că docurile sunt însufleţite.

Luna Diasporei la Suceava. Flutur: „Nu am să vin cu mesajul să vă întoarceți acasă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A atacat o adolescentă în Marea Britanie. Expulzat în România

Politologul Mungiu-Pippidi despre mitingul din 10 august: „Această mahala nu reprezintă diaspora”