in

Tibor Selymeș, invitat special la Eagles Football Academy: „Am fost emoționat să văd 130 de copii români care au cântat, cu mâna la inimă, Imnul României”

Internaționalul român Tibor Selymes, fost component al echipei naționale de fotbal a României, a fost invitatul Eagles Football Academy la serbarea de sfârșit de an și la decernarea premiilor Eagles Football Academy pentru anul 2019.

În acest an, Eagles Football Academy a acordat premii câte unui jucător de la fiecare grupă de vârstă. De asemenea, a fost premiată echipa cu cele mai bune rezultate din 2019, dar și antrenorul anului.


La categoria cel mai bun jucător al anului 2019 au fost desemnați următorii: Grupa U7 – Kevin Neymar Gheorghieș, Grupa U8 – Edward Constantin, Grupa U9 – Dragoș Butnaru, Grupa U10 – Andrei Burlacu, Grupa U11 – Denis Bogdan, Grupa U12 – Sergiu Amărioarei, Grupa U15 North – Sofian Țintaș, Grupa U15 East – Raul Corban, Grupa U17 – Mario Maroșan.

Cea mai bună echipă a fost desemnată U11 de la Academia din estul Londrei, pentru rezultatele excepționale obținute în Echo League și pentru promovările în diviziile superioare. De asemenea, cel mai bun antrenor a fost desemnat Dragoș Gâlicea, cel care conduce grupa U11.

Tibor Selimeș a avut amabilitate să acorde un scurt interviu, în exclusivitate, pentru Ziarul Românesc.

Cum ați descrie experiența pe care ați avut-o la Eagles Football Academy?

«Am văzut o bază sportivă foarte frumoasă, condusă de o echipă de profesioniști, antrenori pricepuți, un management care promovează România, un management cu principii sănătoase de dezvoltare, viziune și valori care vor duce cu siguranță academia la performanță. Am avut bucuria să cunosc peste 130 de copii români, cu vârste cuprinse între 3 – 17 ani, care deși majoritatea sunt născuți în Anglia stiu să vorbească românește, limba obligatorie în Academia de Fotball Eagles. Am fost emoționat să văd 130 de copii români care au cântat cu mândrie, cu mâna la inimă, Imnul României. Felicitări Academiei și părinților!»

Ce v-a impresionat mai mult atunci când ați participat la antrenamentul copiilor?

«Am participat la antrenamente, împreună cu managerul general Gabi Dumitru, fondatorul Academiei de Fotbal și am fost impresionat, pe lângă logistica de care dispun, de disciplina și seriozitatea copiilor, de stilul și metodele folosite de antrenori, de felul în care antrenorii  le explica copiilor exercițiile, de felul care le oferă feedback și îi ajută să se corecteze. Am văzut niște copii frumoși și talentați, am remarcat însă și câțiva copii cu calități deosebite care cu siguranță vor ajunge mari jucători.

Aveți o mare experiență în fotbal, ca jucător și ca antrenor. Cum caracterizați antrenamentele copiilor și dorința lor de a performa?

«Din discuțiile avute cu copii, i-am văzut motivați să ajungă fotbaliști, iar acest lucru m-a bucurat. La antrenamentele la care am participat, am văzut implicarea antrenorilor în a obține performanță, am văzut copii motivați care ascultau instrucțiunile antrenorilor și  reacționau imediat la solicitările primite. Se vede că se lucrează mult și serios cu acești copii, iar pentru acest lucru îi felicit pe cei din conducerea academiei.”

Cum descrieți experiența întâlnirii cu copiii din academie la serbarea de Moș Crăciun?

«E prima dată când văd atât de mulți mici fotbaliști la un loc! Toti copiii erau îmbrăcați festiv, erau extrem de frumoși și de fericiți, mândri că participă la eveniment organizat de  Eagles Fotball Academy! O surpriză foarte plăcută și emoționantă a fost când, la deschiderea evenimentului, s-a cântat Imnul României, iar toti copii s-au ridicat în picioare și cu mâna la piept au început să cânte.

E îmbucurător să vezi că, pe lângă fotbal, conducerea academiei promovează istoria și valorile României generațiilor viitoare. Am fost onorat să premiez mulți copii talentați, să le ofer cadouri, alături de Moș Crăciun, să le dau autografe și să facem poze împreună. De asemeni mulțumesc Eagles Football Academy pentru  trofeul primit și pentru invitația de a fi Membru de Onoare al academiei, alături de alți colegi din fotbalul românesc, precum Duckadam și Gică Popescu.»

În calitatea dumneavoastră de om de fotbal și antrenor, doriți să colaborați pe viitor cu Eagles Football Academy?

«Da, mi-ar face mare plăcere să dezvoltăm pe viitor proiecte împreună, proiecte care să sprijine și să dea valoare sportului românesc atât în țară, cât şi în străinătate.»

A consemnat Mircea Maer

Eagles Football Academy, debut în noul sezon. Ministra Diasporei: „Eagles este un fenomen al românilor din Marea Britanie”Klaus Iohannis, prima reacție: “Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie”

Lira sterlină, mai puternică după anunțarea rezultatelor alegerilor generale din Marea Britanie