in

UKIP îşi face campanie pe seama noastră

Campania electorală agresivă a partidului exremist UK Independence Party afectează, aşa cum era de aşteptat, românii din Marea Britanie. Semnalele din partea comunităţii sunt din ce în ce mai puternice: românii se simt discriminaţi şi sunt în vizorul colegilor şi britanicilor cu care au de-a face.

Chiar dacă este vorba doar de o campanie electorală, aceasta este realizată tocmai pe baza celei mai presante probleme a britanicilor: imigraţia.

Redăm mai jos, integral, scrisoarea unui român din Nottingham:


Bună ziua,

Locuiesc în Nottingham. Ieri în timp ce mă plimbam cu soţia şi fiul meu primesc un pliant, de la un domn mai în vârsta, pliant pe care îl accept politicos.

Când îl citesc rămână şocat să văd că acest pliant este de la un partid politic din UK cu reprezentanţi în parlamentele britanic şi european care îşi face campanie pe seama noastră a românilor şi ne creează o imagine negativă ca şi cum noi am fi săracii şi muritorii de foame ai Europei care avem neapărată nevoie de beneficiile statului englez.

Ideaa este că în ultima vreme se tot menţionează numele României şi Bulgariei în toate reportajele privind imigraţia europenilor în UK. Nu se face referire la toate celelealte state ale căror cetăţeni sunt în număr mare în UK (Polonia, Lituania, Ungaria etc) .

Mă deranjează faptul că nu se vorbeste la modul general despre europenii care accesează sau abuzează de beneficii, deci până acum nu a fost o problemă cu polonezii şi ceilalţi cetăţeni europeni dar va fi o problemă uriaşă din ianuarie 2014 când românii şi bulgarii o să vină în număr uriaş.

Ataşez acestui mail şi un scan al pliantului distribuit de partidul UKIP pe străzile din Nottingham. Până şi la locul de muncă se fac remarci la adresa mea şi a românilor referitor la carnea de cal (pentru că lumea aude în primul rând partea negativă care spunea că acea carne de cal provenea din România şi că românii ar fi vândut-o ca şi carne de vită şi nu prea mulţi mai văd şi dovada prezentată de România că noi am vândut carne de cal în mod legal) şi deja aud remarci referitoare la ”invazia” din 2014 a românilor şi bulgarilor.

Dacă cumva nu aveţi cunoştinţă deja de acest pliant şi campanie a UKIP aş avea rugămintea să îl prezentaţi în publicaţiile dumneavoastră şi să luaţi atitudine la aceste defăimări.

Vă mulţumescFaceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Anton Duma a pedalat 20.000 km

Piesa „Am omorât-o pe mama” de Andras Visky la Londra