in

Un dentist din Anglia se visează președintele României: „M-am hotărât sa explorez o candidatură la alegerile prezidențiale”

Un medic dentist român care locuiește în Anglia s-a hotărât să participe la alegerile prezidențiale din toamnă.

Medicul român Sergiu Barna, stabilit la Canterbury, în Kent, a anunțat pe pagina sa de Facebook că va fi un candidat „creștin-democrat”.

„Acum mai bine de 16 ani m-am înscris din convingere in PNTCD, care la vremea aceea era un partid destul de onorabil si nu un reziduu al securității ca în ziua de azi”, a scris Barna pe Facebook.

El spune că se va retrage dacă va apărea un alt candidat creștin-democrat potrivit „însă nu dintre Albele/Albii ca Zăpada creați de noua securitate băsistă sau mai rău, dintre creștin-democrații pediști gen Terhes sau Pavelescu”.

Sergiu Barna a venit în Anglia în 2007, după ce a lucrat 12 ani ca dentist la Iași, orașul unde a absolvit și facultatea.

S-a stabilit la Canterbury, în Kent, unde s-a apropiat, din convingere, de Partidul Conservator. La alegerile locale din acest an a candidat pentru circumscripția Blean Forest, obținând un număr respectabil de 434 de voturi (cel mai bun scor din circumscripție a fost obținut de un liberal-democrat, 612 voturi).


Deși circumscripția era considerată un fief conservator, partidul a suferit scăderea provocată la nivel central de Brexit.

„În Canterbury sunt mulţi români, am prieteni care m-au ajutat în campanie, i-am şi invitat de câteva ori pe câţiva consilieri conservatori la evenimente româneşti. În circumscripţia în care am candidat sunt însă foarte puţini români, dar mi-au fost de folos, pentru că aşa am strâns semnăturile iniţiale pentru depunerea candidaturii”, declara Barna pentru Ziarul Românesc.Partidul Conservator își deschide porțile pentru români. Sergiu Barna: «Așa am ajuns candidat pe listele Tory la Canterbury»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Au emigrat în Anglia pentru fiica lor, diagnosticată cu autism. „M-am simțit ca un părinte și atât. În România nu am avut acest sentiment niciodată”

Milioane de lire sterline din contrabanda cu oameni. Zeci de șoferi români de tir implicați