in

Un polițist român va lucra pentru Scotland Yard, la Londra

Un polițist din cadrul IPJ Neamț a fost detașat la Londra, pentru o perioadă de un an, în cadrul unei misiuni de cooperare internațională.

Robert Mihai Costan, un polițist tânăr, în vârstă de 33 de ani, agent șef adjunct la IPJ Neamț, va lucra într-o echipă de specialiști, în cadrul Operațiunii Nexus, coordonată de Scotland Yard.

El va acorda sprijin și asistență autorităților britanice care instrumentează cauze de natură judiciară în care sunt implicați cetățeni români.

Misiunea face parte dintr-un proiect comun de luptă împotriva criminalității organizate și este finanțată de guvernul britanic.

Au fost mai multe etape de selecție și până să ajung aici am susținut examene de verificare a cunoștințelor legislative privind cooperarea internațională în materie judiciară, dar și de verificare a nivelului de cunoaștere a limbii engleze, precum și examen psihologic sau teste medicale”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costan.

Este al doilea polițist român aflat în această misiune, un alt coleg fiind de anul trecut la Londra.


Costan are o experiență de 12 ani în Poliție, iar în ultimele luni a fost purtător de cuvânt al IPJ Neamț.

Scotland Yard a solicitat pentru prima dată ofițeri români în 2013, în perspectiva ridicării restricțiilor de muncă de la 1 ianuarie 2014, impuse românilor și bulgarilor.

Sursa: Adevărul

Doar doi infractori deportați cu ajutorul programului Nexus, în 2013/2014

Prostituatele române din UK nu vor sa fie expulzate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vizita lui Donald Trup creează haos în societatea britanică. Ciocniri între susținătorii și criticii lui Trump, la Londra

Doi ani de la atentatele de la London Bridge. Ce spune „Eroul cu făcăleț” despre momentele de groază pe care le-a trăit