in

Un român a deschis o școală de tatuaj în Londra. Danny Romano: „Ne-ar trebui 150 de ani să ajungem la nivelul din Regatul Unit



Românul Daniel (Danny) Romano este deja un nume în arta tatuajului, pe care o practică la cel mai înalt nivel în Marea Britanie, unde a emigrat în urmă cu opt ani.

Regatul Unit i-a oferit diferența de mentalitate necesară specializării în tatuaje personalizate de calitate: realism, suprarealism, black&grey, mitologie greacă și piese tematice religioase, scrie Adevărul.

În plus, i-a dat și șansa de a iniția prima școală profesională de ucenicie în arta corporală.

Locuiește în Cheltenham și este ceea ce în Regatul Unit al Marii Britanii se numește highly professional tattoo artist, adică artist tatuator profesionist.

Este antrenat, din 2014, într-un proiect ambițios care funcționează cu patru studiouri în Marea Britanie – în Londra, Cheltenham, Exeter și Bristol – și un altul deschis în București, proiect pentru care realizează tatuaje de calitate inspirate din artiștii suprarealiști, mai ales din Salvador Dalí, dar și din cei realiști, cubiști etc.

De curând, și-a pus talentul în slujba unei școli dedicate acestei arte, pe care o poate numi marea sa pasiune.

Din copilărie a cochetat cu desenul, însă pasiunea pentru arta corporală a început în urmă cu 16 ani. „Eram cumva familiarizat cu lumea artei când mi-a sărit în ochi conceptul ăsta. Treptat, am ajuns să-l transform într-un hobby. Primul tatuaj l-am făcut la vârsta de 13 ani, pe pielea unei persoane care, din entuziasm și o oarecare doză de inconștiență, probabil, s-a lăsat pe mâna mea… Dar n-a fost unul rău“, povestește Danny Romano.

De atunci, s-a instruit singur, autodidact, pentru că informațiile pe zona sa de interes erau prea puține. A studiat la Liceul de Artă „Dinu Lipatti“ din Pitești, dar a continuat să se „joace“ în segmentul său artistic de interes prioritar. După absolvire, s-a orientat către Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu“ din București. La nici două luni de la admitere, a decis însă să-și canalizeze toate energiile către arta tatuajului.

M-am analizat umil și mi-am dat seama că n-o să fiu vreun Michelangelo în arta clasică, așa că am continuat pe spectrul meu“, mai spune artistul.

S-a concentrat, așadar, pe acest segment artistic nu doar pentru că începuse să se vândă foarte bine – și la noi, dar mai ales în afară – ci și pentru că se prefigura ca un segment mult mai personal centrat pe egoul individului, ceea ce lui Daniel, ca artist, îi conferea posibilități nelimitate de exprimare.

La momentul acela avea deja, împreună cu doi colegi, un studio de tatuaje în Pitești, dar voia mai mult. A ajuns să profeseze în București, într-un apreciat studio de profil, însă și-a dat însă seama că nici acest lucru nu-i este suficient. Decizia de a pleca din țară a luat-o la vârsta de 21 de ani.

În 2011 își începea visul în Marea Britanie, într-o lume globalizată, pe care artistul român a simțit-o mult mai favorabilă, mult mai deschisă să îmbrățișeze mentalități, viziuni și concepte noi. O lume diferită de cea de acasă.

Nu știu cât ne-ar trebui să ajungem și noi, în România, la nivelul din Regatul Unit… Probabil 150 de ani. Acolo oamenii sunt mult mai conștienți de vanitatea lor. Știu ce înseamnă vanitate și știu de ce cumpără vanitate. Iar vanitatea, mai ales cea conștientă, e un lux. Nu poți să ajungi la vanitate până nu-ți satisfaci niște elemente de supraviețuire.

Citeste mai mult pe Adevărul.

Artista română Geta Brătescu, creatoarea imaginii celei mai noi hărți de buzunar a metroului londonez

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primarul Londrei, Sadiq Khan: „Partidul Laburist se va opune acordului privind Brexitul”

Deputatul Doru Petrișor Coliu ucide gramatica limbii române. Probabil și-a concediat corectorul