in

Un român laudă învățământul din Marea Britanie: „Este mult mai lejer decât în România”

vot uk

Un român stabilit în Marea Britanie dconsideră că învățământul din Marea Britanie este mult mai bun decât cel din România. În primul rând regulile nu sunt la fel de multe ca la noi. Nici temele nu sunt atât de dificile în Marea Britanie, spune românul. Totul e lejer, dar chiar și așa se învață la capacitate maximă.

„Vreau să aduc în discuție această chestiune legată de școală, fraților. Anglia versus România. Știți și voi foarte bine ce se întâmplă în România la școală și ce se întâmplă în Anglia. Există o diferență foarte mare. Sper ca să împărtășiți și voi online aceste lucruri, că poate o să se adopte și la noi. Aici în Anglia e foarte simplu: copiii merg de drag la școală.

Deci nu au în ghiozdan 15-20 de kilograme ca să le rupă coloana. Temele le fac în clasă, la sfârșitul orelor, la after-school si așa mai departe. Și dacă au teme, nu-i rup acasă cu foarte multe sarcini. Deci totul e lejer și se învață la o capacitate maximă. Deci, încercați să luați aminte, vorbiți cu oamenii care sunt aici în Anglia și o să vedeți diferențele între România și Anglia la școală, pentru copiii voștri.”, a ținut să spună un român, într-un clip postat pe TikTok.

Noi măsuri în învățământul din Marea Britanie: ce amenzi primesc părinții pentru absențele copiilor

Postarea românului a devenit virală pe internet și a stârnit numeroase reacții din partea oamenilor, scrie Romania TV. „În Anglia, sistemul de învățare este în pas cu tehnologia, spre deosebire de România. Noi încă folosim modelul vechi de pe vremea lui Ceaușescu. Aici, multe teme se fac online și nu numai”, a comentat un utilizator. „Te înțeleg. Fiul meu este în clasa a 7-a la liceu și am rămas plăcut surprinsă când am văzut ce învață el acolo. Nu se poate compara cu sistemul din România. Nu mai vrea să meargă la școală în țară”, a scris alt internaut.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Delia aduce Rockadelia la Constanța! Pe 7 iunie, noaptea devine zi la “Symphony of Light”

Moment dulce-amar

„Moment dulce-amar”: ce cred cetățenii UE din Marea Britanie despre alegerile europene