Menu
in

Un român, profesor la una dintre cele mai importante școli de business din Marea Britanie și din Europa

A plecat din țară acum aproape două decenii și, după ce a studiat în Toronto, Canada, s-a stabilit la Londra unde a devenit profesor la una dintre cele mai importante școli de business.

De peste zece ani, Florin Vasvari este profesor la London Business School, una dintre cele mai prestigioase școli de business din Europa și din lume. Este totodată membru în boardul universității.

Vine în țară de câteva ori pe an pentru afaceri, fiind printre altele consultant al fondului local de investiții Morphosis Capital.

„Sunt profesor la London Business School, unde predau cursuri de private equity și venture capital. Un al doilea curs pe care îl țin este cel de distressed investing & financial restructuring (investiții în active cu probleme și restructurare financiară). Focusul este pe active alternative, opțiuni de investiții mai puțin obișnuite.”

Așa își începe povestea Florin Vasvari, un român care îi învață pe executivii și antreprenorii din toată lumea – unii tineri, alții mult mai în vârstă ca el – despre business, economie și fuziuni și achiziții.

Era anul 2000 când pleca în Toronto, Canada, pentru studii. A luat drumul străinătății după ce a absolvit Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE, unde a studiat în paralel și la Facultatea de Contabilitate. În timpul studiilor din România chiar a lucrat pentru o firmă din domeniul contabilității.

„Provin dintr-o generație care a învățat din greu. În plus, am avut oportunitatea să merg și să mă dezvolt în străinătate. Credeam că voi reveni după 2-3 ani în țară, dar nu s-a întâmplat asta.” După ce a absolvit masteratul în Toronto, a decis să continue în același oraș cu doctoratul, care s-a întins pe o durată de cinci ani. Între timp a devenit și cetățean canadian.”

Citiți continuarea Business Magazin.

După medici, România își pierde profesorii. Dascălii părăsesc țara pentru o viață mai bună în străinătate

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version